Άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς με αρχικό επιτόκιο 7,375%.
Η τράπεζα στοχεύει στην άντληση 400 εκατ. ευρώ μίνιμουμ, ανάλογα με την απήχηση που θα έχει στο επενδυτικό κοινό.
Τράπεζες: Γυρίζουν την πλάτη στις υψηλές αποδόσεις οι Έλληνες και μένουν…Ταμιευτήριο
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομολογιακή έκδοση θα είναι τύπου 5NC4, ήτοι 5ετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα 4 έτη, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη έκδοση της τράπεζας θα κινηθεί αποκλειστικά προς τη γραμμή ενίσχυσης των περιθωρίων των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις, ενώ θα απευθύνεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Η νέα ομολογιακή έκδοση της τράπεζας αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «B1» από τη Moody’s και «B+» από τη S&P.
Η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL).
Οι Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, JP Morgan και UBS Investment Bank «τρέχουν» την έκδοση ωςJoint Bookrunners.
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, καθώς δεν ξεπερνά το 3,7%. Την ίδια στιγμή, τα spreads έναντι των γερμανικών αποδόσεων κυμαίνονται σταθερά στις 130 μονάδες.
Να σημειωθεί πως αυτή είναι και η πρώτη έξοδος της Πειραιώς στις αγορές για το 2023, ακολουθώντας την κίνηση της Alpha Bank με την έκδοση senior preferred τίτλου λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τον Νοέμβριο του 2022 είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου senior preferred τίτλου 4ετούς διάρκειας αντλώντας 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% και κουπόνι στο 8,25% με προφορές από περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων κα τη ζήτηση να ανέρχεται υψηλότερα των 700 εκατ. ευρώ.