Στο Global Fashion Summit στην Κοπεγχάγη, η φίρμα Allbirds παρουσίασε το Moonshot, ένα αθλητικό υπόδημα με βιοπλαστική σόλα σε στυλ μάλλινης κάλτσας, υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια της ζωής του εκπέμπει μηδενικές ποσότητες άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το άνω μέρος του γκρι trainer παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από μαλλί μερινός που προέρχεται από τη Lake Hawea Station, μια φάρμα στη Νέα Ζηλανδία η οποία εφαρμόζει βιώσιμη διαχείριση γης για να δεσμεύει περισσότερο διοξείδιο από όσο παράγει.

Οι κανόνες που προτείνει η Κομισιόν για τη βιώσιμη διαχείριση των ενδυμάτων

Μέσω αναγεννητικών πρακτικών όπως επαναφύτευση γηγενών δέντρων και βλάστησης καθώς και διατήρηση των επιπέδων παγίδευσης διοξειδίου του άνθρακα στο έδαφος με εκ περιτροπής βοσκή, η νεοζηλανδική φάρμα λέει ότι δεσμεύει σχεδόν διπλάσιο διοξείδιο από αυτό που εκπέμπει.

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει προκλήσεις όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής και να ενθαρρύνει τη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο, η Allbirds παρουσιάζει τον ανοιχτό κώδικα για το κιτ εργαλείων που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία του Moonshot και ενθαρρύνει άλλες εταιρείες να προσαρμοστούν, να επεκταθούν και να βελτιωθούν σε αυτό.

«Πρόκειται επίσης για την έναρξη μιας νέας εποχής “υπερ-συνεργασίας” μεταξύ επωνυμιών και βιομηχανιών για την κοινή χρήση βέλτιστων πρακτικών, τη δημιουργία κλίμακας για όλα τα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού, την επιβράβευση των καλλιεργητών και το χαμηλότερο κόστος».

Η Allbirds έγινε η πρώτη μάρκα μόδας που παρείχε σήμανση άνθρακα για όλα τα προϊόντα της από το 2020. Έκτοτε, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της κάτω από ένα κιλό και το συνολικό της αποτύπωμα σε «σχεδόν μηδέν» έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green