Μια ακόμη διεθνής εταιρεία κρουαζιέρας επιλέγει ελληνικό λιμάνι και συγκριμένα τη Θεσσαλονίκη για λιμάνι αφετηρίας των πλοίων της. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία luxury κρουαζιέρας η Crystal Cruises ανακοίνωσε ότι από το 2025, η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει home port για το κρουαζιερόπλοιο Crystal Symphony. Η εταιρεία θα χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για πλήρη turnarounds, συστήνοντας στους επιβάτες της έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται ως πραγματικό κρυμμένο διαμάντι.

Θεσσαλονίκη: Δυο κρουαζιερόπλοια «εγκαινιάζουν» τον νέο επιβατικό σταθμό

«Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα χρησιμεύσει ως home port για το Crystal Symphony μας, από το 2025″, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Port Operation/Itinerary Planning & Fuel Management της Crystal Σπύρος Αλμπέρτης. “Για την Crystal, η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως home porting destination είναι μια στρατηγική απόφαση, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετικές εμπειρίες στους επιβάτες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές ευκαιρίες της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες του λιμανιού της, θα προσφέρουν ιδανικές αναμνήσεις στους επισκέπτες του Crystal Symphony».

Ικανοποίηση στον ΟΛΘ

Την ικανοποίηση της για την επιλογή εξέφρασε και η Chief Commercial Officer & Director of Strategic Communications της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα. «Η σημαντική αυτή εξέλιξη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη ΟΛΘ Α.Ε., ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στον τομέα της διεθνούς κρουαζιέρας», πρόσθεσε. «Ταυτόχρονα, η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της πόλης της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Συνεχίζουμε δυναμικά τις επενδύσεις μας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την περαιτέρω αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας και την ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου προορισμού θαλάσσιου τουρισμού», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι η Crystal έχει επίσης προσθέσει τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των προορισμών της το 2024 ως λιμάνι προσέγγισης.

Το Crystal Symphony υποβάλλεται επί του παρόντος σε εκτεταμένη ανακαίνιση στην Τεργέστη της Ιταλίας. Το πλοίο θα φιλοξενεί 606 επιβάτες και οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες, ανανεωμένες σουίτες με χειροποίητα φινιρίσματα και το νέο Aurōra Spa που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης μια νέα εμφάνιση για τα εστιατόρια ειδικής εστίασης Umi Uma και Osteria d’Ovidio, ένα νέο γήπεδο pickleball, ανανεωμένη ψυχαγωγία και εκδηλώσεις και μια κορυφαία στον κλάδο αναλογία χώρου προς φιλοξενούμενο (1 προς 93,1 κυβικά πόδια).

Όσον φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης η Crystal τονίζει ότι έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής του θέσης, καθώς είναι ένα από τα λίγα λιμάνια στον κόσμο όπου τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται στην καρδιά της πόλης και επίσης πολύ κοντά σε σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία της Βόρειας Ελλάδας (Αρχαία Πέλλα, Βεργίνα, Άγιο Όρος, Αμφίπολη κ.λπ.).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά