Ως ένα φιλικό καταφύγιο για δημόσιο διάλογο στο διαδίκτυο περιέγραψε το Threads o Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Επικεντρωνόμαστε σίγουρα στην ευγένεια και στο να το κάνουμε το Threads ένα φιλικό μέρος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta την Τετάρτη, λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας εφαρμογής..

Threads: Πάνω από 70 εκατ. οι εγγραφές σε 40 ώρες

Το Τhreads θέτει κανόνες συμπεριφοράς

Η διατήρηση αυτού του ιδεαλιστικού οράματος για το Threads – το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες τις δύο πρώτες ημέρες – είναι μια άλλη ιστορία.

Σίγουρα, η Meta Platforms δεν είναι πρωτάρα στη διαχείριση των χρηστών του Διαδικτύου που προκαλούν με την συμπεριφορά τους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα τηρεί για τους χρήστες της νέας εφαρμογής Threads τους ίδιους κανόνες που τηρεί στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, το Instagram.

Διαφορετική προσέγγιση για την παραπληροφόρηση

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook και του Instagram έχει επίσης υιοθετήσει ενεργά μια αλγοριθμική προσέγγιση για την προβολή περιεχομένου, η οποία της δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στον τύπο του περιεχομένου που έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, καθώς προσπαθεί να κατευθύνει το κοινό περισσότερο προς την ψυχαγωγία και μακριά από τις ειδήσεις.

Ωστόσο, συγκρίνοντας το Threads με άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Mastodon, και δεδομένης της απήχησης του microblogging σε ειδησεογραφόφιλους και πολιτικούς, η Meta φλερτάρει επίσης με νέες προκλήσεις με το Threads και επιδιώκει να χαράξει μια νέα πορεία μέσα από αυτές.

Αρχικά, η εταιρεία δεν θα επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα ελέγχου των γεγονότων στα νήματα, δήλωσε η εκπρόσωπος Christine Pai σε δήλωση που έστειλε με email την Πέμπτη. Αυτό εξαλείφει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου με τον οποίο η Meta έχει διαχειριστεί την παραπληροφόρηση στις άλλες εφαρμογές της.

Η Pai πρόσθεσε ότι οι αναρτήσεις στο Facebook ή το Instagram που αξιολογούνται ως ψευδείς από τους συνεργάτες ελέγχου γεγονότων – στους οποίους περιλαμβάνεται μια ομάδα του Reuters – θα μεταφέρουν τις ετικέτες τους εάν αναρτηθούν και στο Threads.

Σε ερώτηση του Reuters να εξηγήσει γιατί υιοθετεί διαφορετική προσέγγιση στην παραπληροφόρηση για το Threads, η Meta αρνήθηκε να απαντήσει.

Ξεκίνησαν διαπληκτισμοί και ρητορική μίσους

Σε ένα podcast των New York Times την Πέμπτη, ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, αναγνώρισε ότι το Threads ήταν πιο υποστηρικτικό στο δημόσιο διάλογο από τις άλλες υπηρεσίες της Meta και ως εκ τούτου είχε μεγαλύτερη τάση να προσελκύσει ένα κοινό που επικεντρώθηκε στις ειδήσεις, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία είχε ως στόχο να επικεντρωθεί σε πιο ελαφριά θέματα όπως ο αθλητισμός, η μουσική, η μόδα και το ντιζάιν.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη λειτουργίας, οι λογαριασμοί Threads που είδε το Reuters έγραφαν για τους Illuminati και τους «δισεκατομμυριούχους σατανιστές», ενώ άλλοι χρήστες συνέκριναν ο ένας τον άλλον με τους Ναζί και τσακώνονταν για τα πάντα, από την ταυτότητα φύλου μέχρι τη βία στη Δυτική Όχθη.

Συντηρητικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία αφού εμφανίστηκαν ετικέτες που τους  προειδοποιούσαν ότι είχαν αναρτήσει ψευδείς πληροφορίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία