Πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την κυκλοφορία της η νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Threads, της Meta Platforms Inc. συγκέντρωσε πάνω 70 εκατομμύρια χρήστες, εκπλήσσοντας ακόμα και τον ίδιο τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που τόνισε ότι αυτό είναι «πολύ πέρα ​​από τις προσδοκίες μας».

Το Threads κατατάσσεται επί του παρόντος στο Νο. 1 μεταξύ των δωρεάν εφαρμογών στο App Store της Apple Inc στις ΗΠΑ.

«70 εκατομμύρια εγγραφές στο Threads από σήμερα το πρωί», έγραψε ο Zuckerberg σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Threads. «Αυτό είναι πολύ πέρα ​​από τις προσδοκίες μας».

Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμόυς, τότε δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το chatbot ChatGPT της OpenAI ως την πιο γρήγορα «μεταφορτωμένη» εφαρμογή για καταναλωτές κατά την κυκλοφορία του.

Σημειώνεται ότι το ChatGPT της OpenAI χρειάστηκε πέντε ημέρες για να φτάσει το 1 εκατ. χρήστες. Κατέχει το ρεκόρ ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή όλων των εποχών, αφού έφτασε τα 100 εκατ. μηνιαίως ενεργούς χρήστες σε δύο μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS. Ο ρυθμός ανάπτυξης του Threads υποδηλώνει ότι θα φτάσει αυτό το όριο σε λίγες ημέρες.

Το Twitter του Ίλον Μασκ είχε 237,8 εκατομμύρια χρήστες τον Ιούλιο του 2022.

Έρχονται μηνύσεις

Το Twitter απείλησε να μηνύσει τη Meta ισχυριζόμενο ότι έκλεψε τα εμπορικά μυστικά της εταιρείας κατά τη δημιουργία της εφαρμογής Threads. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Twitter, κατηγόρησε τη Meta για «συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη υπεξαίρεση των εμπορικών μυστικών και άλλων πνευματικών δικαιωμάτων του Twitter» σε επιστολή προς τον Ζάκερμπεργκ με ημερομηνία αποστολής την Τετάρτη.

Τι είναι το Threads

Το Threads είναι μια «εφαρμογή συνομιλίας με βάση το κείμενο», όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν αναρτήσεις έκτασης έως 500 χαρακτήρων και να περιλαμβάνουν συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο. Όπως και με το Twitter, οι δημοσιεύσεις μπορούν να απαντηθούν, να γίνουν like ή να κοινοποιηθούν από άλλους. Ορισμένοι χρήστες έχουν ονομάσει την υπηρεσία «δολοφόνο του Twitter».

Η εφαρμογή, η οποία εξακολουθεί να στερείται ορισμένων λειτουργιών του Twitter, συνδέεται άμεσα με το Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν το όνομα χρήστη και το υπάρχον δίκτυό τους. «Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε!» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ για την εφαρμογή, χαρακτηρίζοντάς την ως τη «φιλική» εναλλακτική του Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.