Σε θετικά εδάφη βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο, αν και δεν ανεβάζει συναλλακτικούς ρυθμούς, προσπαθεί να δώσει το μήνυμα της προθυμίας των αγοραστών να κινηθούν πιο ενεργά μετά από τις μικροδιορθώσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,63% στις 1.286,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 32 εκατ. ευρώ.

Η αγορά παραμένει σε μια πλάγια γραμμή μικρών διακυμάνσεων, κρατώντας την επαφή με τα υψηλά έτους των 1.300 μονάδων, χωρίς όμως να παίρνει ακόμη πρωτοβουλίες για τη διάσπασή τους. Το ποιοτικό χαρακτηριστικό όμως είναι η διάχυση του ενδιαφέροντος σε περισσότερους τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, επιβεβαιώνοντας ότι το ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί, παρά την δυναμική άφιξη του καλοκαιριού.

Ψήφος Goldman Sachs στο ΧΑ: Που βάζει τον πήχη για τον Γενικό Δείκτη

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εικόνα παραμένει συμπαγής, παρά την προσπάθεια για ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, που εξαιρώντας μια συνεδρίαση, δεν υπήρξε ούτε καν εκείνο το κρίσιμο μέγεθος που θα ανησυχήσει. Επομένως, η ανάλυση παραμένει ως έχει, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 1330 μονάδες, με πρώτη στήριξη την περιοχή των 1.265 και κύρια των 1.235 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean ξεχωρίζει με το άλμα του 5,39% που σημειώνει, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Σαράντη, Πειραιώς, Autohellas, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Εθνική. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Τιτάν, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Cenergy και ΕΥΔΑΠ, ενώ σε αρνητικά οι Eurobank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Motor Oil, Coca Cola, Λάμδα και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές