Συμφώνησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ ως νέο μέλος η Σουηδία μετά από πολλούς μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και “παζαριών”.

Την είδηση ότι άναψε το «πράσινο φως» ο τούρκος πρόεδρος, δημοσιοποίησε με tweet του ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερντογάν: Συνδέει την υποψηφιότητα της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι μετά τη συνάντηση που διοργάνωσα με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Σουηδό πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση το συντομότερο δυνατό & να εξασφαλίσει την επικύρωση. Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα που καθιστά όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ισχυρότερους & ασφαλέστερους», έγραψε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Παρότι ο Στόλτενπεργκ, είχε εκφράσει νωρίτερα την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί στην παρούσα σύνοδο στο Βίλνιους, παρά τους όρους που έθετε ο Ερντογάν και τα παζάρια που έκανε για να δώσει την συγκατάθεσή του, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί κάποιο λεπτομέρες χρονοδιάγραμμα για το πόσο σύντομα η διαδικασία θα φτάσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.