Μικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής και αναμένουν τις ανακοινώσεις βασικών οικονομικών στοιχείων.

H απόδοση του 10ετούς  ομολόγου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,982%. Η απόδοση του διετούς ενισχύθηκε κατα 2 μονάδες στο 4,883%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ακολούθησαν τη γαλλική άνοδο

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού το μήνα Ιούνιο. Τα στοιχεία θα μελετηθούν και από τους επενδυτές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εικάσουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλ, εκτίμησε ότι αναμένει δύο περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2023. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε, ωστόσο, να αλλάξει και ότι υπάρχει πιθανότητα τόσο για λιγότερες όσο και για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων – ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα.

Τα σχόλια της Ντάλι απηχούν τον τόνο που έδωσαν οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μετά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC, κατά την οποία αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι αγορές τιμολογούν τώρα μια πιθανότητα 94,9% να αυξηθούν και πάλι τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, αλλά η εικόνα είναι λιγότερο σαφής για τις επόμενες τρεις συνεδριάσεις της Fed που έχουν προγραμματιστεί για το 2023.

Οι επενδυτές ανμένουν επίσης αρκετά σημαντικά οικονομικά στοιχεία που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων στοιχείων για τον ΔΤΚ την Τετάρτη και του πληθωρισμού χονδρικής την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές