Οι επιδόσεις της χρηματοπιστωτικής αγοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους εξαρτώνται από το κατά πόσο οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα μπορέσουν να επιτύχουν μια πράξη εξισορρόπησης, επαναφέροντας τον πληθωρισμό προς τον στόχο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια ύφεση, σύμφωνα με έκθεση της UBS.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο σημαντικότερο γεγονός αυτής της εβδομάδας – την ανακοίνωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ την Τετάρτη ώστε να υπάρξει μια μεγαλύτερη σαφήνεια για τα επόμενα βήματα της Fed. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται αύξηση κατά 0,3% του δομικού πληθωρισμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

UBS: Οι τρεις «επaNAM;Eενδυτικές ιδέες» για το δεύτερο εξάμηνο

Περαιτέρω σύσφιγξη

Η UBS βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιγξης της πολιτικής των ΗΠΑ, για αυτό και προβλέπει πιο συγκρατημένες αποδόσεις μετοχών, μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αύξηση της διαθεσμικής μεταβλητότητας κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Με την αύξηση του κόστους του χρέους και την εμβάθυνση των οικονομικών ανησυχιών, η επιλεκτικότητα και η διαφοροποίηση θα είναι το κλειδί σύμφωνα με την UBS. Τα ποσοστά αθέτησης στις ιδιωτικές πιστωτικές αγορές έχουν αρχίσει να αυξάνονται και  θα ανέλθουν στους ιστορικούς μέσους όρους το 2023.

Επιπλέον, ο ελβετικός κολοσσός αναμένει ότι οι συνολικές αποδόσεις των επενδυτών θα παραμείνουν θετικές σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι

Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια μπορούν να επωφεληθούν από τις τρέχουσες διασπορές αποτίμησης. Η σημερινή δυναμική της αγοράς, ιδίως οι μεγάλες διαφορές στις αποδόσεις μεταξύ ισχυρών και αδύναμων εταιρειών, προσφέρουν καλά σημεία εισόδου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, σύμφωνα με την UBS.

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να κατανοήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στις ιδιωτικές αγορές. Αυτοί περιλαμβάνουν τη μη ρευστότητα, τις μεγαλύτερες περιόδους δέσμευσης, τη μόχλευση, τους κινδύνους συγκέντρωσης και τον περιορισμένο έλεγχο. Ενώ οι κίνδυνοι δεν μπορούννα εξαλειφθούν πλήρως, είναι δυνατόν να μετριαστούν μέσω αυστηρής επιλογής διαχειριστών, καθώς και με τη διαφοροποίηση ανά γεωγραφική περιοχή, εκτιμά η UBS.

Επιπλέον, συστήνει τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, τα οποία επιτρέπουν στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις διαταραχές από την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα του δεύτερου εξαμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές