Ισχυρή ανοδική κίνηση εκδηλώνεται αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από αρκετές ημέρες συσσώρευσης, καταφέρνει να βρει το δρόμο για τα υψηλά της 10ετίας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,63% στις 1.311,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 57 εκατ. ευρώ.

Πάνω από τις 1.300 μονάδες

Η αγορά διαπερνά με αποφασιστικότητα και τις 1.300 μονάδες, δείχνοντας μάλιστα ότι η δυναμική έχει επανέλθει μετά από κάποιες ημέρες «ξεκούρασης». Άλλωστε, τις ίδιες ημέρες ξεκούρασης έδειξαν και οι επενδυτικοί οίκοι, οι οποίοι όμως από χτες έχουν επανέλθει με θετικές συστάσεις για τις ελληνικές εισηγμένες, παραβλέποντας ως μη γενόμενο το ισχυρό ράλι ανόδου που ήδη έχει καταγραφεί. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΔ παραμένει μπροστάρης σε εξαμηνιαία απόδοση +35%, αφήνοντας πίσω όλους τους μεγάλους των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό, με τους αναλυτές διεθνώς να συγκλίνουν σε τιμές στόχους για τους περισσότερους τίτλους του 25άρη αρκετά ανώτερους από τα τρέχοντα επίπεδα. Και όσο πλησιάζουμε στις ετυμηγορίες τους για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, τόσο το κλίμα παραμένει θετικό και τόσο οι επενδυτές δεν θα θέλουν να μείνουν έξω πριν τη στιγμή της εισροής των θεσμικών κεφαλαίων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ, Εθνική, Λάμδα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Σαράντης και ΟΠΑΠ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Motor Oil, Aegean, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών