Υψηλότερα των 1.300 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δοκιμάζει τις δυνάμεις του στα επίπεδα, τα οποία έχουν δυσκολέψει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,96% στις 1.303,26 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ, εξαιτίας κυρίως δύο πακέτων στον Μυτιληναίο, αξίας 14 εκατ. ευρώ.

Άνοιξε το βιβλίο των προσφορών για το 15ετές ομόλογο – Πού διαμορφώνεται το αρχικό επιτόκιο

Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο σήμερα, με τους επενδυτές να επιστρέφουν με την προοπτική των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πλήρη εκκαθάριση των προβληματικών δανείων. Ο Ηρακλής ΙΙΙ είναι ανάμεσα στα μέτρα που προωθούνται από την οικονομική ηγεσία, προσθέτοντας επιπλέον ποιοτικές προοπτικές σε ένα κλάδο που δείχνει να απαλλάσσεται από την κακή «κληρονομιά» της κρίσης.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι αναλυτές που θεωρούν ότι μια πολιτική που θα βελτιώσει τις προϋποθέσεις στην ελληνική κεφαλαιαγορά, όπως και η μείωση της επιβάρυνσης των συναλλαγών, μόνο θετικά θα λειτουργήσει σε μια αγορά που ετοιμάζεται να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» των αναπτυγμένων. Μια προοπτική που μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά που μπορεί να φέρει αλλαγές που σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θα είναι μόνο επωφελείς.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Eurobank, Μυτιληναίος, Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil, Λάμδα και ΟΠΑΠ ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών