H Beijing Electric Vehicle Co. (BJEV), η θυγατρική εταιρίας της Beijing Automotive Group Co., Ltd. (BAIC Group), για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων τεχνολογίας NEV πώλησε 35.191 οχήματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις της εταιρίας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 106,88% κατά την ίδια περίοδο, όπως ανακοίνωσε η μητρική της εταιρία BAIC BluePark New Energy Technology Co. Ltd.

Για το μήνα Ιούνιο, η εταιρία πώλησε 11.224 οχήματα σε σύγκριση με τα 3.597 οχήματα που είχε πωλήσει στη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου το 2022.

Η συντομογραφία BAIC σημαίνει Beijing Automotive Industry Corporation και είναι μία εταιρία που στην Κίνα συνεργάζεται με τη Mercedes-Benz και τη Hyundai.

EV: Η εταιρεία Nikola ετοιμάζεται για σύγκρουση με τον ιδρυτή της

«Τέρμα το γκάζι» στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα – Αναμένεται νέο ρεκόρ

Στο μεταξύ, οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αναμένεται ότι θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο τους, αγγίζοντας περίπου τις 40 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τον Φου Μπινγκφένγκ, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Σύμφωνα με τον Φου, η πρόβλεψη αυτή έγινε στο Φόρουμ Αυτοκινήτου της Σανγκάης για το 2023 επί τη βάσει δεδομένων, όπως η μεγάλη πληθυσμιακή βάση της Κίνας, αλλά και οι πλούσιοι πόροι που διαθέτει.

Μέχρι τα τέλη του 2022, αντιστοιχούσαν 226 οχήματα ανά 1.000 κατοίκους στην Κίνας, όπως δήλωσε ο Φου στη διάρκεια του τριήμερου φόρουμ, οι εργασίες του οποίου άρχισαν στις 5 Ιουλίου.

Boost στα ηλεκτρικά

Ο τομέας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λαμβάνει πρόσθετη υποστήριξη από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις για να στηρίξει μια ασθμαίνουσα οικονομική ανάκαμψη.

Τον Ιούνιο, το Πεκίνο ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 520 δισεκατομμυρίων γουάν (71,67 δισεκατομμύρια δολάρια) σε οχήματα νέας ενέργειας έως το τέλος του 2027. Τα ανώτατα όρια της φορολογικής απαλλαγής, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων φθηνότερων μοντέλων που παράγονται κυρίως από εγ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση