Yποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για την υποχώρηση του πληθωρισμού το μήνα Ιούνιο.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου διολίσθησε κατά 14 μονάδες βάσης στο 4,74% και του 10ετούς κρατικού ομολόγου κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,90%.

Ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Στο 3% διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση. Τον Μάιο οι αυξήσεις στις τιμές έτρεχαν με ρυθμό 4%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης, ο οποίος μετρά ένα ευρύ φάσμα τιμών για αγαθά και υπηρεσίες, αυξήθηκε κατά 0,2%.

Εξαλείφοντας τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,8%, έναντι προβλέψεων για 5%.

Τα στοιχεία έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τη Wall Street, με τα future του Dow Jones  να ενισχύονται σημαντικά στο άκουσμα της είδησης.

Οι αξιωματούχοι της Fed υπέδειξαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι τα επιτόκια θα πρέπει, επομένως, πιθανότατα να αυξηθούν περαιτέρω για να μειωθούν οι πιέσεις από την άνοδο των τιμών.

Οι αγορές τιμολογούν ευρέως μια αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα στην επόμενη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν επισημάνει ότι αυτή μπορεί να μην είναι η τελευταία αύξηση των επιτοκίων για φέτος, ανάλογα με τα δεδομένα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι επενδυτές αναμένουν τις ομιλίες αξιωματούχων της Fed του προέδρου της Richmond Fed Τομ Μπάρκιν και του προέδρου της Minneapolis Fed Νηλ Κασκάριν για να διαβλέψουν τις επόμενες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve/

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές