Αντοχές στις πιέσεις κατοχύρωσης κερδών επιδεικνύει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς βρίσκει σημαντικές στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, ειδικά του τραπεζικού «σύμπαντος». Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,40% στις 1.322,63 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές του

Κάμψη του τζίρου

Αν και έδειξε κάποιες στιγμές αδυναμίας, το ΧΑ δείχνει να μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα, είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε από τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για τη συνέχεια της ανοδικής αγοράς. Η κάμψη όμως του τζίρου, έστω και μικρή, δείχνει ότι οι κινήσεις είναι προσεκτικές, με πολλά χαρτοφυλάκια να μη θέλουν να μείνουν έξω από την αγορά σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή.

Έτσι, το μήνυμα που δίδεται μετά από μια μεγάλη άνοδο είναι η ποιότητα, η ανθεκτικότητα και οι θετικές προσδοκίες. Μάλιστα, η διάχυση της ανόδου σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι οι κερδισμένοι είναι η πλειονότητα των συμμετεχόντων, ακόμη και σε τίτλους που έμειναν πίσω στην άνοδο.

Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo και Aegean οδηγούν υψηλότερα την αγορά, ενώ θετικά κινούτναι οι Coca Cola, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και Εθνική. Από την άλλη, εκτός του -1,38% του ΟΤΕ, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Quest, Autohellas, Λάμδα και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών