Ξανά στο επίκεντρο βρέθηκε ο Τζο Μπάιντεν και όχι για κάποια βαρυσήμαντη δήλωσή του, αλλά για μια ακόμη γκάφα του.

Στις σημερινές δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η G7 για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Βίλνιους: «Πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση» η συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Μέχρι εδώ, όλα καλά, μέχρι που ακούγεται να αποκαλεί τον Ουκρανό πρόεδρο «Βλαντιμίρ» κάνοντας πολλούς να σκεφτούν πως στο μυαλό του είχε τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Βλαντιμίρ και εγώ…» είπε Μπάντεν και αφού έκανε μια μικρή παύση, αναφέροντας πως «δεν θα πρέπει να παρουσιάζω τέτοια εξοικείωση», συνέχισε σε πιο επίσημο ύφος: «Ο κύριος Ζελένσκι και εγώ μιλήσαμε για το είδος των εγγυήσεων που θα μπορούσαμε να παρέχουμε… Σήμερα, οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε στηρίζονται στην ιδέα ότι θα παράσχουμε ασφάλεια στην Ουκρανία».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το προηγούμενο λάθος

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα υπέπεσε σε ακόμα μία γκάφα, καθώς αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν μπέρδεψε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πόλεμο στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν με αφορμή την ανταρσία της Wagner και του Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε πως είναι «δύσκολο να πω αλλά είναι ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο στο… Ιράκ».

Μάλιστα αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατάλαβε καθόλου το λάθος, στο οποίο υπέπεσε όπως έχει κάνει άλλες φορές, καθώς συνέχισε την τοποθέτησή του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

«Χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό και έχει μετατραπεί λίγο πολύ σε παρία του κόσμου», προσέθεσε.

«Δεν είναι μόνο το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι και  Η Ιαπωνία. Ξέρετε συνολικά είναι 40 χώρες», είπε ακόμα αναφερόμενος στο μέτωπο ενάντια στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα