Την κατασκευή ενός ρομπότ που μπορεί να κόβει, να πυρηνοποιεί και να καθαρίζει αβοκάντο που χρησιμοποιείται στο γουακαμόλε της, παρουσίασε η Chipotle, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Σήμερα, χρειάζονται περίπου 50 λεπτά για να φτιαχτεί μια παρτίδα γουακαμόλε της Chipotle. Αλλά το Autocado που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο παρασκευής στο μισό, όπως αναφέρει το CNBC.

Τεχνητή νοημοσύνη: Τι λένε τα ρομπότ για τις θέσεις εργασίας και τις σχέσεις με τον άνθρωπο

Ρομπότ

Η γνωστή αλυσίδα ανέπτυξε το ρομπότ σε συνεργασία με την Vebu Labs, μια startup ρομποτικής με έδρα την Καλιφόρνια. Η Chipotle ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι ο επιχειρηματικός της βραχίονας ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, Cultivate Next, επενδύει στη Vebu. Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

Οι ανακοινώσεις έρχονται καθώς η εταιρεία και οι ανταγωνιστές της πειραματίζονται με τη ρομποτική και άλλες μορφές αυτοματοποίησης, καθώς ο ευρύτερος κλάδος της εστίασης παλεύει με τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και την αύξηση των μισθών.

Πώς λειτουργεί το Autocado της Chipotle

Για να προετοιμάσουν τα αβοκάντο με το Autocado, οι υπάλληλοι της Chipotle φορτώνουν στη συσκευή ένα κιβώτιο με ώριμα φρούτα. Το Autocado μπορεί να χωρέσει μέχρι και 25 κιλά αβοκάντο ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, το μηχάνημα τα κόβει στη μέση και αφαιρεί τους πυρήνες και τη φλούδα τους. Ένα μπολ στο κάτω μέρος συλλέγει τα φρούτα, τα οποία οι εργαζόμενοι μπορούν στη συνέχεια να πολτοποιήσουν με το χέρι και να αναμείξουν με τα υπόλοιπα συστατικά του γουακαμόλε.

Η Chipotle εξακολουθεί να θέλει οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην παρασκευή του γουακαμόλε.

Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να παρακολουθούν το Autocado ενώ αυτό προετοιμάζει τα αβοκάντο και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν την κορυφή της συσκευής ως περισσότερο χώρο στον πάγκο για να προετοιμάσουν άλλα συστατικά.

Εξοικονόμηση κόστους

Η προετοιμασία των αβοκάντο για το γουακαμόλε είναι συνήθως μία από τις λιγότερο αγαπημένες εργασίες των εργαζομένων, ενώ είναι επίσης ένα από τα πιο επικίνδυνα καθήκοντα στις κουζίνες της Chipotle, οδηγώντας συχνά σε τραυματισμούς με μαχαίρι.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου και εργατικού κόστους, το ρομπότ θα μπορούσε επίσης να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων. Εάν η αλυσίδα αναπτύξει το Autocado σε όλη την έκταση των περισσότερων από 3.200 τοποθεσιών της, θα μπορούσε να συμβάλει στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων σε αβοκάντο ετησίως, δήλωσε η εταιρεία.

Η Chipotle δοκιμάζει αυτοματισμούς και για άλλες εργασίες της κουζίνας. Από τον Σεπτέμβριο, ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας στην Καλιφόρνια χρησιμοποιεί το Chippy, έναν αυτόνομο κατασκευαστή τσιπ τορτίγιας που δημιουργήθηκε από την Miso Robotics, θυγατρική της Vebu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης