Πλώρη για να πετύχει το τετραήμερο ανοδικό σερί έχει βάλει σήμερα η Wall Street, με τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από τον πληθωρισμό να εξακολουθούν να επιδρούν θετικά, καθώς καλλιεργούν προσδοκίες για τις μελλοντικές αποφάσεις της Federal Reserve.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άμυνα στις πιέσεις βγάζει το ΧΑ

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,32% στις 34.456 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,55% στις 4.496 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,93% στις 14.048 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της PepsiCo κερδίζουν περισσότερο από 2% αφού ο κολοσσός των ποτών και των σνακ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Εν τω μεταξύ, η Delta σημειώνει άνοδο 2%, καθώς η αεροπορική εταιρεία σημείωσε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ και αύξησε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος.

Ο PPI

Συνολικά όμως θετικά λειτουργεί σήμερα και η νέα ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού του Ιουνίου, ο οποίος αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας την αισιοδοξία μετά και τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης. Ο PPI, ο οποίος μετρά τι πληρώνουν οι χονδρέμποροι για αγαθά, αυξήθηκε 0,1% τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν αύξηση 0,2%. Ο βασικός PPI, ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,1% — επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

Ο Tom Lee του Fundstrat δήλωσε στο CNBC ότι τα τελευταία στοιχεία από τις τιμές των αγαθών, οι μελλοντικές προσδοκίες για χαλάρωση και η πρόσφατη δραστηριότητα των μετοχών απεικονίζουν μια αγορά που «συμπεριφέρεται περισσότερο σαν ένα σενάριο soft landing» που πολλοί θεώρησαν απρόσιτο στις αρχές του 2023.

«Πιστεύω ότι η Fed πρέπει να αρχίσει να αποδέχεται ότι αυτό είναι πράγματι μια κατάρρευση των πληθωριστικών πιέσεων, και έτσι, μπορεί στη συνέχεια να αφήσουν την αντίληψή τους για υψηλότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαφορετικά η αγορά αρχίσει να το τιμολογεί», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street