Άμυνες στις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών προσπαθεί να βγάλει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει διολισθήσει μεν σε αρνητικά εδάφη, αλλά συγκρατεί την πτώση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,18% στις 1.321,27 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 53 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16,3 εκατ. από πακέτα στην Jumbo.

Ημέρα «ξεκούρασης» σήμερα για τους αγοραστές, οι οποίοι ανέβασαν την αγορά το προηγούμενο τριήμερο. Βέβαια, η πολυφωνία δεν λείπει ούτε και σήμερα, καθώς βγαίνουν κάποιες στηρίξεις από τη δεικτοβαρή Coca Cola, η οποία επιστρατεύεται σε συνεδριάσεις που οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών απειλούν έστω και το βραχυπρόθεσμο momentum της αγοράς.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα μετά τα τα βρετανικά μάκρο

Έτσι, η αγορά συντηρεί ανέπαφο το ανοδικό της σενάριο, παράλληλα με την προεξόφληση της επικείμενης ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικότατο διότι θα επιτρέψει ξένα, μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν, κάτι που έως πρότινος δεν μπορούσαν, θεωρώντας “τυπικά” ότι η Ελλάς δεν είναι κατάλληλος επενδυτικός προορισμός.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τιτάν, Eurobank, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν ισχυρές απώλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Πειραιώς, Aegean, Alpha Bank, Motor Oil, Autohellas, Εθνική, Σαράντης, Μυτιληναίος και ΔΕΗ. Θετικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Jumbo, ΕΛΧΑ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών