Χώρο να κάνουν τις μικροδιορθώσεις τους άφησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο στους πωλητές, χωρίς όμως να χάνει την λίαν προσφάτως αποκτηθείσα ζώνη των 1.320 μονάδων, αλλά και ούτε να απαιτεί σημαντικές εντολές για τη διατήρησή της. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,19% στις 1.321,15 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20,5 εκατ. από πακέτα στην Jumbo.

Η αγορά σήμερα κινήθηκε σε ένα εύρος λίγο πάνω από 10 μονάδες, έχοντας όμως κάποιες στηρίξεις από δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Coca Cola. Στη μεγάλη εικόνα όμως, οι πωλητές επικράτησαν, ενώ εμφανίστηκαν και καθυστερημένα στον τραπεζικό κλάδο, το πτωτικό γύρισμα του οποίου ήταν αυτό που έδωσε το χώρο στις πιέσεις να επικρατήσουν.

Αφομοίωση επιπέδων

Η αγορά επιβεβαίωσε και σήμερα, όπως και χτες, ότι έχει ανάγκη από την αφομοίωση των επιπέδων, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πιο ισχυρό σκαλοπάτι βάσης για την επόμενη κίνησή της. Η κατοχύρωση των 1.320 μονάδων είναι ο πρώτος στόχος πριν δοκιμαστεί ο επόμενος των 1.380 μονάδων, με τη διάχυση των αγοραστικών κινήσεων σε όλο και μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό να προσδίδει αυτή την ποιότητα που στερούνταν για πάνω από μία δεκαετία η εγχώρια αγορά.

Έτσι, η αγορά συντηρεί ανέπαφο το ανοδικό της σενάριο, παράλληλα με την προεξόφληση της επικείμενης ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικότατο διότι θα επιτρέψει ξένα, μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν, κάτι που έως πρότινος δεν μπορούσαν, θεωρώντας “τυπικά” ότι η Ελλάς δεν είναι κατάλληλος επενδυτικός προορισμός.

Σταδιακά όμως και αφού γίνει η απαραίτητη διάχυση, οι αποτιμήσεις θα γίνουν όλο και πιο απαιτητικές για τους αγοραστές, με την αναμονή της επενδυτικής βαθμίδας να καλλιεργούν και κάποιες κινήσεις που να ενέχουν το στοιχείο της υπερβολής. Η επόμενη ημέρα της ανάκτησης, πιθανόν μέχρι τον Οκτώβριο, θα φέρει επομένως στο προσκήνιο εκείνους τους τίτλους που συγκεντρώσουν και περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά προς μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης και Τιτάν δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Εθνική. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Autohellas, ενώ σε θετικά οι Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil Quest, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Aegean, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Η Coca Cola ενισχύθηκε κατά 1,57%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών