Συνέχεια στις κινήσεις αφομοίωσης των επιπέδων δίνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει πέριξ των 1.280 μονάδων, με τη μεταβλητότητα να είναι έντονη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,11% στις 1.322,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρίσκει κάποια στηρίγματα σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, προσπαθώντας να διαχειριστεί τις διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται στα υψηλά 9ετίας. Και μπορεί η μεταβλητότητα να έχει τροφοδοτήσει τον σκεπτικισμό στην αγορά, αλλά το rotation που γίνεται καθημερινά στους πρωταγωνιστές, αλλά και της έλλειψης σημαντικών πωλητών, δημιουργεί μια βάση πάνω στην οποία το ΧΑ μπορεί να καταστήσει ως την επόμενη αφετηρία για μεγαλύτερη κίνηση.

Εκτιμήσεις

Βέβαια, οι εκτιμήσεις ότι το ΧΑ θα πρέπει να κάνει μια καλύτερη διόρθωση, ώστε να (επανα)τοποθετηθούν όσοι έχασαν το ανοδικό σκέλος ή ρευστοποίησαν πολύ νωρίς αυξάνονται. Ωστόσο, οι μεσοπρόθεσμοι που έχουν εδραιώσει τη θέση τους, δεν δείχνουν μεγάλες προθέσεις να αποεπενδύσουν σύντομα, ή τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι αποφάσεις των οίκων για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Πειραιώς, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Aegean, Ελλάκτωρ, Quest, Alpha Bank, Autohellas και ΟΠΑΠ. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Coca Cola, Motor Oil, Eurobank, Βιοχάλκο, Λάμδα, Εθνική, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών