Αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών σημείωσε η Citigroup κατά το β΄ τρίμηνο του 2023, καθώς τα αυξημένα έσοδα από τους τόκους των δανείων αντιστάθμισαν εν μέρει τα μειωμένα έσοδα από τις επενδυτικές συναλλαγές.

Citigroup: Έναρξη χρονιάς με ικανοποιητικά αποτελέσματα

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν κατά 36% στα 2,92 δισ. δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η Citi κατέγραψε 1,37 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,30 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Η πτώση των καθαρών κερδών της Citi έρχεται σε αντίθεση με το άλμα 67% που σημείωσαν τα κέρδη της JP Morgan παίρνοντας ώθηση από τους τόκους και την εξαγορά της First Republic Bank, αλλά και την αύξηση 57% των κερδών της Wells Fargo.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 18%, έναντι 44% και 29% που των αντίστοιχων εσόδων των JP Morgan και Wells Fargo.

Στις αγορές, «οι πελάτες έμειναν αδρανείς τον Απρίλιο, ενώ το ανώτατο όριο χρέους βρισκόταν σε διαβούλευση», ανέφερε της η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ. Από την άλλη, «η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στην επενδυτική τραπεζική δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, καθιστώντας το β΄ του 2023 ένα απογοητευτικό τρίμηνο».

Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω προσδοκιών ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έχουν ενισχύσει τα κέρδη των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών τα τελευταία τρίμηνα μπορεί να πλησιάζουν στο τέλος τους. Η Citigroup αύξησε τις προβλέψεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους για το σύνολο του έτους στα 46 δισ. δολάρια από 45 δισ. δολάρια.

«Η αμερικανική οικονομία αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτική με ισχυρούς ισολογισμούς τόσο από την πλευρά των καταναλωτών όσο και από την πλευρά των επιχειρήσεων», δήλωσε ο CFO Μαρκ Μέισον σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Τα επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες και σε άλλες γραμμές της λιανικής τραπεζικής αυξάνονται και αναμένεται να φθάσουν σε «φυσιολογικά επίπεδα» μέχρι το τέλος του έτους, όπως είπε. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες λιανικής αυξήθηκαν κατά 27%, ενώ αυτά από τις επώνυμες κάρτες κατά 8%.

Η Citi σημείωσε αύξηση 15% στα έσοδα από τη μονάδα υπηρεσιών της, καθώς και από τις λύσεις ταμειακής διαχείρισης και εμπορίου (TTS), μια δραστηριότητα που στελέχη της την έχουν χαρακτηρίσει ως το κόσμημα της εταιρείας.

Οι επιδόσεις αυτές αντισταθμίζουν την πτώση των εσόδων της τράπεζας από τις αγορές κατά 13% στα 4,6 δισ. δολάρια και τη βουτιά των προμηθειών της επενδυτικής τραπεζικής κατά 24% στα 612 εκατ. δολάρια.

Η πτώση των κερδών δεν ερμηνεύθηκε ως θετικό μήνυμα από τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η μετοχή της Citigroup να υποχωρεί περί του 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή