Μπορεί η κοινοπραξία της με τον Όμιλο Vedanta να τερματίστηκε προ ημερών, αλλά η Foxconn φαίνεται πως επιχειρεί νέες συνεργασίες καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με την Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) και τον ιαπωνικό όμιλο TMH για τη δημιουργία μονάδων κατασκευής ημιαγωγών στην Ινδία. Η Foxconn, η οποία κατασκευάζει iPhone για την Apple, και η TSMC εδρεύουν στην Ταϊβάν.

Είναι πιθανό να οριστικοποιηθούν σύντομα οι λεπτομέρειες της συνεργασίας για την κατασκευή προηγμένων και παλαιού τύπου τσιπ, ανέφεραν την Παρασκευή οι Economic Times.

Ημιαγωγοί: Αποχώρηση της Foxconn από κοινοπραξία με την ινδική Vedanta

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, ενώ η TMH προσφέρει λύσεις που σχετίζονται με ημιαγωγούς και λειτουργία και συντήρηση εξοπλισμού κατασκευής.

Η TSMC, η οποία παράγει περισσότερο από το 50% των τσιπ που κατασκευάζονται παγκοσμίως, ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 33,5% στα 75,88 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία διέθεσε επίσης 15,3 εκατομμύρια τεμάχια μικροτσίπ 12 ιντσών πέρυσι, σε σύγκριση με 14,2 εκατομμύρια το 2021, σύμφωνα με την έκθεση. Τα τσιπ της Foxconn χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ημιαγωγών, όπως η AMD, η Apple, η ARM, η Broadcom, η Marvell, η MediaTek και η Nvidia.

Η κοινοπραξία με τη Vedanta

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Foxconn διέκοψε την κοινοπραξία παραγωγής τσιπ με την Vedanta που ελέγχεται από την Anil Agarwal και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για παροχή κινήτρων στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου παραγωγής ημιαγωγών.

Η κοινοπραξία Vedanta-Foxconn ήταν ένας από τους πέντε αιτούντες που ζητούσαν κρατικά κίνητρα στο πλαίσιο ενός πακέτου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για την προώθηση της εγχώριας κατασκευής ημιαγωγών.

Το Κέντρο προσφέρει επιδότηση 50% στις κεφαλαιουχικές δαπάνες σε εταιρείες που δημιουργούν μονάδες κατασκευής ημιαγωγών στη χώρα.

Την Τετάρτη, η Foxconn δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στην οικοδόμηση του οικοσυστήματος ημιαγωγών της Ινδίας και θα ξεκινήσει εκ νέου με νέους συνεργάτες.

Σε ανακοίνωσή της, η Foxconn ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει συνομιλίες τόσο με ινδικές όσο και με άλλες διεθνείς εταιρείες για μια πιθανή συνεργασία και θα υποβάλει εκ νέου την αίτησή της στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής του Τροποποιημένου Προγράμματος για Ημιαγωγούς.

«Είναι δύσκολο να χτίσεις μονάδες παραγωγής από την αρχή σε μια νέα γεωγραφία, αλλά η Foxconn έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην Ινδία. Εργαζόμαστε πάνω σε τέτοιες προκλήσεις από τη δεκαετία του 1980. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης «Make In India» και να δημιουργήσουμε μια ποικιλία τοπικών συνεργασιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών».

Η Foxconn διαθέτει μονάδες συναρμολόγησης κινητών τηλεφώνων στη Νότια Ινδία που παράγουν εκατομμύρια iPhones και smartphone Xiaomi.

Επίσης, κατασκευάζει άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η Foxconn εισήλθε για πρώτη φορά στην Ινδία το 2006. Ο όμιλος φαίνεται να αναπτύσσεται με την εκκολαπτόμενη βιομηχανία ημιαγωγών της Ινδίας. Η Foxconn έχει κανάλια επικοινωνίας με κυβερνητικούς φορείς και είμαστε ξεκάθαροι για τη συνεχιζόμενη δέσμευση προς την Ινδία», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης