Αντίδραση μετά τη μεγάλη πτώση «έβγαλε» σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κατάφερε με οδηγό τους ισχυρούς της υψηλής κεφαλαιοποίησης να επανέλθει στην ευρύτερη ζώνη των 1.320 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,93% στις 1.315,89 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 126 εκατ. ευρώ.

Με τον Μυτιληναίο να ξεχωρίζει με το άλμα του 4,86% και τις τραπεζικές μετοχές να έχουν επανέλθει δυναμικά μετά τη χθεσινή διόρθωση, το ΧΑ κατάφερε να ανασυνταχθεί μετά τη μεγάλη πτώση της Δευτέρας και να δημιουργήσει μια νέα βάση εφόρμησης από τη ζώνη των 1.300 μονάδων, ανεβάζοντας μάλιστα και τους συναλλακτικούς του ρυθμούς.

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι χρειαζόταν μια καλή διόρθωση μετά το παρατεταμένο ράλι, αφήνοντας κάποια περιθώρια στους έχοντες να περάσουν από το ταμείο των κερδών. Άλλωστε, η χθεσινή διόρθωση ήρθε με ελεγχόμενο σχετικά τζίρο, αποτυπώνοντας ότι οι πωλητές δεν είναι άκριτοι και βραχυπρόθεσμοι στην παρούσα.

Σε αναζήτηση διόρθωσης

Σε κάθε περίπτωση, στο ΧΑ αναζητείται ακόμα η αφορμή που θα δώσει μια καλή διόρθωση, καθώς η πλειονότητα ή έχει μείνει εκτός, ή ρευστοποίησε πολύ νωρίς. Ή δεν βρήκε την ευκαιρία να ξαναμπεί σε “υψηλά” επίπεδα. Ο τζίρος μεσοσταθμικά στις πτωτικές συνεδριάσεις είναι χαμηλός, σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζει η αγορά σήμερα, ώστε να μην αναδεικνύεται κάποια κρισιμότητα στην πτώση. Αυτό άλλωστε χρειάζεται η αγορά στην bull market που διανύει. Συνεδριάσεις αποσυμπίεσης και εκτόνωσης, ώστε να δίδεται η ευκαιρία σε νέα κεφάλαια να εισέλθουν, αλλά και στα υπάρχοντα να κατοχυρώσουν κέρδη.

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς σημείωσε άλμα 5,39%, με τους Μυτιληναίο, Εθνική, Ελλάκτωρ, Σαράντη, Eurobank, Titan, Aegean και ΔΕΗ να κλείνουν με ισχυρά κέρδη. Ανοδικά έκλεισαν οι Cenergy, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola, ενώ πτωτικά οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Jumbo.  ΟΤΕ, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών