Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις εισηγμένες, ενώ αναμένουν σήμερα ένα ακόμη πακέτο ανακοινώσεων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.414 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,17% στις 16.041 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 7.289 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική εταιρεία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado σημειώνει άνοδο 7,5%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη στο πρώτο εξάμηνο. Όσον αφορά τις πρόσφατες εικασίες για ενδιαφέρον εξαγοράς από την Amazon, το Reuters επικαλέστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Steiner: “Οι εικασίες είναι εικασίες, δεν έχω τίποτα να πω”.

Η ελβετική εταιρεία Novartis σημειώνει κέρδη 3%, καθώς αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους, καθώς ανακοίνωσε απότομα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη. Ανακοίνωσε επίσης ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε την απόσχιση και την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Sandoz, του τμήματος γενόσημων φαρμάκων της, καθώς και την επαναγορά μετοχών ύψους 15 δισ. δολαρίων που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Ο πληθωρισμός

Πάντως, η πορεία του πληθωρισμού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ενόψει των ανακοινώσεων αύριο από τη Eurostat. Tο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιγκνάσιο Βίσκο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί ταχύτερα από το προβλεπόμενο, καθώς η πτώση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει ένα ευρύτερο φάσμα τιμών. Οι χαμηλότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, αναμένεται να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, δήλωσε ο Βίσκο στην τηλεόραση του Bloomberg την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές