Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Το πιο δύσκολο σημείο στο οποίο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα Δερβενοχώρια, όπου από τις φλόγες κινδυνεύει κτηνοτροφική μονάδα.

Το πύρινο μέτωπο ακτίνας 15 χιλιομέτρων δεν έχει σταματήσει να καίει σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, ένα συμπαγές παρθένο δάσος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθεί στη Μάνδρα.

Αναζωπύρωση στο Λουτράκι

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά καίει σε δασική έκταση και καταβάλλονται προσπάθειες για να μην επεκταθεί στους γύρω οικισμούς.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Υπάρχουν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα, αλλά ο αέρας θα μας δημιουργήσει θέμα με τις αναζωπυρώσεις», δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου.

Η φωτιά εκτείνεται από την περιοχή της Καλλιθέας μέχρι και τον Άγιο Χαράλαμπο και τα Ίσθμια, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Λουτρακίου.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική περιοχή και μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.

Ανατολική Αττική

Πιο νωρίς, συγκεκριμένα στις 09:18 ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Κερατέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής., κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους, που κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν κλειστοί λόγω της πυρκαγιάς.

– Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.

– Στη λεωφόρο Καλυβίων από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

– Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.

– Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο (Γεφυράκι-θέση Τογάνι).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα