Την μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών αναμένεται να αποτελέσει η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stability AI, όπως αναφέρει το CNBC.

Μιλώντας με αναλυτές της UBS, ο CEO της Stability AI Emad Mostaque ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν είναι ακόμη έτοιμη για μαζική υιοθέτηση σε κλάδους όπως οι τράπεζες.

Τεχνητή νοημοσύνη: Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Φούσκα

«Την ονομάζω “φούσκα dot AI” και δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Stability AI είναι η εταιρεία πίσω από το Stable Diffusion, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης μετά το OpenAI.

Το Stable Diffusion επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φωτορεαλιστικές εικόνες εισάγοντας κείμενο. Έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η Coatue και η Lightspeed Venture Partners.

Ο Mostaque, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, έχει κατηγορηθεί για παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα επιτεύγματά του και τις συνεργασίες του. Αμφισβήτησε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς σε μια λεπτομερή απάντηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχει γοητεύσει τη φαντασία πολλών ακαδημαϊκών, στελεχών διοικητικών συμβουλίων, ακόμη και μαθητών, για την ικανότητά της να παράγει από το μηδέν, γλωσσικό και οπτικό περιεχόμενο που μοιάζει με το ανθρώπινο, ανταποκρινόμενη σε προτροπές του χρήστη, αντλώντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τεχνητή νοημοσύνη  χρησιμοποιείται στην ιατρική, τις μεταφορές, τη ρομποτική, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, την άμυνα και άλλες βιομηχανίες.

Ωστόσο, η πιο νέα μορφή που εμφανίστηκε πρόσφατα είναι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία χρησιμοποιείται σε εργαλεία όπως το δημοφιλές chatbot ChatGPT της OpenAI, καθώς και το Google Bard και το Microsoft Bing Chat.

Επενδύσεις 1 τρισ.

Ο Mostaque δήλωσε ότι το συνολικό ποσό των επενδύσεων που θα συγκεντρώσει ο κλάδος είναι πιθανό να ανέλθει σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

«Δεν είναι αρκετά έτοιμη για να αναπτυχθεί σε κλίμακα σε μεγάλες βιομηχανίες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλλά μπορούμε να δούμε την αξία της», ανέφερε.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν κατάλληλα την τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις τους θα «τιμωρηθούν» από το χρηματιστήριο.

Ανέφερε ως πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Google, η οποία έχασε 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο ημέρα, αφού το Bard AI chatbot της έδωσε ανακριβείς πληροφορίες σε ένα διαφημιστικό βίντεο κατά την κυκλοφορία του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI