Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα της Wall Street, αλλά και τα στοιχεία από τις επιμέρους οικονομίες της περιοχής.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,24% και έκλεισε στις 32.896,93 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 1,19% στις 2.278,97 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέκαμψε και αυξήθηκε οριακά στις 2.608,24 μονάδες, με τον Kosdaq να σημειώνει άνοδο 1,05% στις 923,72 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ανέκαμψε από τις απώλειες της Τρίτης και σημείωσε άνοδο 0,55%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 7.323,7 μονάδες.

Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επέκτεινε τις απώλειές του μετά την πτώση άνω του 2% την Τρίτη, με τον δείκτη να διολισθαίνει κατά 0,37%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν επίσης όλες πτωτικές, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί οριακά και τον Shenzhen Component να χάνει 0,44%.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών κατασκευαστών υποχώρησε τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα Tankan του Reuters. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης καταγράφει πτώση εδώ και έξι μήνες, με τον δείκτη μεταποίησης να πέφτει από +8 τον Ιούνιο σε +3. Ο δείκτης των μη μεταποιητικών επιχειρήσεων κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώση, υποχωρώντας κατά μία μονάδα στο +23.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές