Τρόπο να συνεχίσει το ανοδικό της σερί αναζητά σήμερα η Wall Street, με τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα να διαφοροποιούν τις κινήσεις, την ώρα που η αγορά εξακολουθεί να τροφοδοτεί σενάρια περί παύσης της νομισματικής σύσφιξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,48% στις 35.119 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,34% στις 4.570 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,25% στις 14.390 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα τα αποτελέσματα της Goldman Sachs, η οποία χάνει 1%, μετά την αστοχία που εμφάνισε στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, αλλά με καλύτερα του αναμενομένου έσοδα. Η Goldman όμως είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι το τρίμηνο θα απέδιδε πιθανότατα ουδέτερα αποτελέσματα.

Από την άλλη, άλμα 27% σημειώνει η Carvana, μετά την εξασφάλιση συμφωνίας για τη μείωση του χρέους ύψους περίπου 1,2 δισ. δολαρίων. Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου σήμερα, μεταφέροντας την ημερομηνία της έκθεσής της από τις 3 Αυγούστου.

Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Μέχρι στιγμής, η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου έχει ξεκινήσει δυναμικά. Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Για πολλούς επενδυτές, τόσο τα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και οι πρόσδρομοι μακρο δείκτες ενισχύουν την υπόθεση ενός σεναρίου ήπιας προσγείωσης της οικονομίας.

Νομίζω ότι πρέπει να βγάλουμε από το τραπέζι ένα σενάριο σκληρής προσγείωσης, και εν μέρει, καθώς πλησιάζουμε στο 2024 γίνεται πιο δύσκολο για εμάς να πιστέψουμε σε μια πτωτική πορεία των κερδών”, σχολίασε ο Ankur Crawford της Alger.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών έπεσαν κατά 8% τον Ιούνιο, ενώ οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 3,7%, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της κάλυψης της ζήτησης. Οι συνολικές εποχικά προσαρμοσμένες ενάρξεις των 1,44 εκατομμυρίων ήταν λιγότερες από την εκτίμηση του Dow Jones για 1,48 εκατομμύρια, αν και η ποσοστιαία πτώση ήταν μικρότερη από την πρόβλεψη του 9,3% από τα μεγέθη του Μαΐου που αναθεωρήθηκαν απότομα προς τα κάτω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street