Με τους κλάδους της ενέργειας και των κατασκευών να έχουν πάρει και πάλι τα ηνία, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται και πάλι πάνω από τις 1.320 μονάδες, αναιρώντας πλέον το σύνολο της διόρθωσης της Δευτέρας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,70% στις 1.325,15 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι πρωταγωνιστές της αγοράς παραμένουν στο επίκεντρο, με τον Μυτιληναίο πλέον να πετάει πάνω από τα 35 ευρώ και να έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο μεγάλο ράλι του 2023 που καταγράφει η αγορά. Από κοντά όμως και πλήθος τίτλων, με τις κατασκευές και την ενέργεια να έχουν διαδεχτεί τις τράπεζες, στον επικουρικό ρόλο για την ανάκαμψης μετά την πτώση της Δευτέρας.

Το ΧΑ έχει αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ήδη κρατά ένα σχεδόν +3% τον Ιούλιο, με αρκετές διορθωτικές συνεδριάσεις μέχρι τώρα. Και όπως επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές, οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου τις επόμενες εβδομάδες, θα δώσουν τα βραχυπρόθεσμα καύσιμα που χρειάζονται αρκετοί τίτλοι προκειμένου να ξεπεράσουν την ανοδική κόπωση που ευλόγως μπορεί να εμφανιστεί.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Cenergy, Autohellas και Πειραιώς ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Aegean, Σαράντης, Εθνική, Eurobank, Jumbo, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Quest, Motor Oil και Coca Cola. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών