Οι μετοχές της AT&T κατέγραψαν άνοδο 5% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση την Τετάρτη, αφού η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι τα καλώδια μολύβδου αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος του ενσύρματου δικτύου της και ως εκ τούτου το κόστος απομάκρυνσής τους δεν θα είναι σημαντικό. Αντίστοιχη άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές της Verizon.

AT&T: Προχωρά η διαδικασία δημιουργίας της Warner Bros. Discovery

Είχε προηγηθεί αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal στις 9 Ιουλίου, το οποίο ανέφερε ότι αρκετοί τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί έχουν εγκαταλείψει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων τοξικών καλωδίων μολύβδου.

Αρκετές χρηματιστηριακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της J.P. Morgan και της Citi, είχαν υποβαθμίσει την AT&T μετά την αποκάλυψη, που ανέφερε ότι τα εν λόγω καλώδια ενδέχεται να έχουν μολύνει το έδαφος γύρω τους και τις πηγές πόσιμου νερού.

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η AT&T ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καλώδια με επένδυση μολύβδου «αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των περίπου δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων καλωδίων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παραμένουν ενεργά».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των καλωδίων της με επένδυση μολύβδου «είναι είτε θαμμένα είτε σε αγωγούς», ενώ «ένα πολύ μικρό μέρος τους εκτείνεται υποβρυχίως».

Οι μετοχές της AT&T έχουν υποχωρήσει περίπου 14% από το δημοσίευμα της WSJ και έφτασαν σε χαμηλό τριών δεκαετιών τη Δευτέρα, ενώ η Verizon έχει χάσει περίπου 10%. Η AT&T έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]