Αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού με παράλληλη μείωση των δαπανών καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Προϋπολογισμός: Υπέρβαση 8,9% στα φορολογικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο
Σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2.906 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7.847 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 27.838 εκατ. ευρώ, από 24.187 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 29.738 εκατ. ευρώ, από 30.034 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.
