Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One του Τομ Κρουζ βγήκε στους κινηματογράφους την προηγούμενη εβδομάδα, κερδίζοντας κοντά στα 16 εκατομμύρια δολάρια στο box office την πρώτη ημέρα προβολής και αναμενόταν να συγκεντρώσει έως και 70,5 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο μετά την πρεμιέρα, σύμφωνα με το Deadline.

Ο μισθός του ηθοποιού για τις δύο τελευταίες ταινίες Mission: Impossible ήταν μεταξύ 12 και 14 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά θα κερδίσει «σημαντικό» μερίδιο από τις πωλήσεις των ταινιών, σύμφωνα με το Variety.

Αλλά ο χολιγουντιανός σταρ  δράσης έχει πολλές επιτυχίες στο box office—το Top Gun: Maverick απέφερε έσοδα ρεκόρ 124 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του. Χάρη στο σίκουελ του Top Gun, ο Κρουζ ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ το 2022, σύμφωνα με το Insider.

Ο Κρουζ έχει κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην 40χρονη καριέρα του ως ηθοποιός, σύμφωνα με το Forbes και έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 600 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2023, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth.

Η αρχή

Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος ήταν στην ταινία Risky Business του 1983, η οποία κέρδισε 64 εκατομμύρια δολάρια και έκανε τον Κρουζ αστέρι. Η καριέρα του συνέχισε να ανεβαίνει με την κυκλοφορία του αρχικού Top Gun το 1986, το οποίο απέφερε υψηλά 357 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το 1996, ο Κρουζ πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία Mission: Impossible, η οποία κέρδισε 457 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός έχει βγάλει εκατομμύρια από την σειρά υπερπαραγωγών Mission Impossible. Το 2012, ο Κρουζ κέρδισε περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια από το Mission Impossible: Ghost Protocol, σύμφωνα με το Forbes. Mission: Impossible — Fallout, η έκτη ταινία της σειράς, κέρδισε 787 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων το 2018, σημειώνοντας ρεκόρ για το Cruise—μέχρι το 2022, όταν το σίκουελ του Top Gun σημείωσε νέο.

Σύμφωνα με το Variety, ο Κρουζ πήρε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια το 2022 από το Top Gun: Maverick, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων εισιτηρίων, του μισθού του και ενός μέρους των εσόδων από τη ροή.

Ενώ ο βασικός μισθός του ηθοποιού ήταν περίπου 12,5 εκατομμύρια δολάρια για το σίκουελ του Top Gun, η τεράστια συνολική του πληρωμή έγινε χάρη σε μια συμφωνία όπου κερδίζει το 10% των εσόδων από εισιτήρια και δικαιώματα για την ταινία.

Αυτό το είδος συμφωνίας αναφέρεται ως «ακαθάριστο πρώτου δολαρίου» στο Χόλιγουντ. Το Top Gun: Maverick κέρδισε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως και είναι η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Cruise. Η ταινία ήταν υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Όσκαρ 2023.

Ακίνητα

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός έχει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και έχει αγοράσει και πουλήσει ακίνητα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ. Το 2021, ο Cruise πούλησε το ράντσο του 320 στρεμμάτων στο Telluride του Κολοράντο για σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Realtor.

Ο ηθοποιός αγόρασε επίσης ένα ρετιρέ και πολλά διαμερίσματα στο Skyview Tower στην Τάμπα της Φλόριντα για πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Το 2016, ο Κρουζ πούλησε το συγκρότημα του Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια που μοιραζόταν με την πρώην σύζυγό του Κέιτι Χολμς για 38 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή