Σε διελκυστίνδα βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως βρήκε τη λύση του σχηματισμού στο τέλος στη βοήθεια της μετοχής της Εθνικής, αλλά και των συνήθως υπόπτων του ράλι του 2023. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,48% στις 1.338,03 μονάδες, με τον τζίρο να περιορίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.

ATHEX ESG Data Portal: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα συλλογής ESG πληροφοριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Μικρές κατοχυρώσεις και επιλεκτικότητα

Η αγορά είχε σήμερα να αντιμετωπίσει τις μικρές κατοχυρώσεις κερδών, αλλά και την επιλεκτικότητα των αγοραστών, με τους πωλητές όμως να μην δείχνουν μεγάλες διαθέσεις να συμπιέσουν τις αποτιμήσεις και να μείνουν εκτός αγοράς. Εντούτοις η νευρικότητα ήταν εμφανής, με τα πρόσημα σε αρκετούς τίτλους να αλλάζουν συχνά.

Όπως σχολιάζουν οι εγχώριοι αναλυτές, είναι δείγμα υγείας η αγορά να κάνει στάσεις στην ανοδική της κίνηση και να μην οδηγείται στις αντιστάσεις χωρίς να έχει δημιουργήσει σωστές βάσεις. Και τον Ιούλιο, μπορεί να έχουν αυξηθεί οι πτωτικές συνεδριάσεις, αλλά η συνολική εικόνα μέχρι τώρα μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, δίνοντας περισσότερο βάθος στην θετική πορεία.

Σε λίγο πιο μεγάλη εικόνα, το ΧΑ δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τη διόρθωση της Δευτέρας και να διερευνά τα υψηλότερα επίπεδα, με όλο και περισσότερους τίτλους να υποστηρίζουν το αφήγημα. Ένα αφήγημα που προφανώς έχει να κάνει με την επενδυτική βαθμίδα, με την αγορά να χωνεύει την τόσο θετική συγκυρία με την επίτευξη ολοένα και νεότερων υψηλών.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Εθνική, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σε θετικά εδάφη έκλεισαν και οι Cenergy, Βιοχάλκο, Σαράντης, Alpha Bank, Titan, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και Autohellas. Quest, και Coca Cola άσκησαν πιέσεις στην αγορά με τις απώλειες τους, ενώ αρνητικό ήταν και το κλείσιμο σε Aegean, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΕΛληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών