Τα κέρδη των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών πρόκειται να τροφοδοτήσουν οι Βορειοαμερικανοί τουρίστες, καθώς αυξάνεται η επιθυμία για ταξίδια μετά από την πανδημία, σύμφωνα με αναλυτές και στελέχη των αερομεταφορών.

Με την Air France-KLM, τη Lufthansa, την IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, και άλλες εταιρείες να ανακοινώνουν τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες, η αγορά εστιάζει στο πόσο οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα επωφεληθούν από αυτή την αμερικανική ζήτηση, όπως αναφέρει το Reuters.

Αεροπορικά ταξίδια: Σταθερά υψηλή ζήτηση «βλέπει» η Delta Air Lines

Αύξηση της ζήτησης για την Ευρώπη

Η όρεξη για ταξίδια έχει ήδη απογειώσει τις κρατήσεις στους αμερικανικούς αερομεταφορείς, παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Η Delta Air Lines κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της στο τρίμηνο του Ιουνίου, κυρίως λόγω της αύξησης 65% στα έσοδα από υπερατλαντικές πτήσεις.

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Kayak δήλωσε ότι οι αναζητήσεις για ταξίδια στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ενώ η ζήτηση τείνει να επιβραδύνεται μετά το καλοκαίρι, τα στελέχη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών σημειώνουν ότι οι κρατήσεις επεκτείνονται και στη φθινοπωρινή περίοδο.

Ταξιδιώτες από την Β. Αμερική

Αυτά είναι θετικά μηνύματα για έναν τομέα που ανησυχεί ότι η μετά την αύξηση της ζήτησης – και τα συνακόλουθα ισχυρά κέρδη – θα χάσουν τη δυναμική τους κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός θα αρχίσει τελικά να συμπιέζει τις δαπάνες των επιβατών.

Αν μη τι άλλο, φαίνεται να ισχύει το αντίθετο. Οι υπερατλαντικές κρατήσεις για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο είναι ισχυρότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, καθώς οι Βορειοαμερικανοί τουρίστες συνεχίζουν να επωφελούνται από την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία.

Στα ύψη οι κρατήσεις και τον χειμώνα

Οι κρατήσεις για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 είναι ήδη κατά 6% υψηλότερες από ό,τι το 2019 για τα δρομολόγια από τη Βόρεια Αμερική προς την Ευρώπη και κατά 18% υψηλότερες από ό,τι το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air France, επεκτείνουν τα χειμερινά τους δρομολόγια από και προς τη Βόρεια Αμερική λόγω της προβλεπόμενης ταξιδιωτικής έκρηξης.

Αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν παράγοντες, όπως η πορεία του πληθωρισμού και οι μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου πρόκειται να επιβραδύνουν τη δυναμική το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή