Στη ζώνη των 1.340 μονάδων παλινδρομεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αναμένοντας τη λήξη των παραγώγων με επιφυλακτικότητα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,08% στις 1.339,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Μοιρασμένα πρόσημα και επιλεκτικές κινήσεις εμφανίζει σήμερα η αγορά, προσπαθώντας να δοκιμάσει τις δυνάμεις της πέριξ των 1.340 μονάδων. Η μεταβλητότητα όμως είναι έντονη, με πολλές κινήσεις να διαχέονται σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ενώ στις δεικτοβαρείς τα πρόσημα έχουν αλλάξει πολλές φορές.

Πάντως, το ΧΑ οδεύει προς μία ακόμη θετική εβδομάδα, συνεχίζοντας την καλή πορεία του Ιουλίου (+4,6%). Οι επιδόσεις αυτές έχουν ικανοποιήσει τους εγχώριους επενδυτές, καθώς εν μέσω θέρους και οι συναλλαγές βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, παρά την εποχικότητα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ και Coca Cola ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Eurobank, Quest, Λάμδα και Alpha Bank. Με το πρόσημο παλεύουν οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο, ενώ αρνητικά κινούνται οι Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Jumbo, Aegean, Titan, Autohellas, Motor Oil και ΟΠΑΠ, με τις Ελλάκτωρ και Cenergy να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών