Με τις τουριστικές ροές στην Ασία να ανακάμπτουν με γοργούς ρυθμούς, τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών της King Power International κάνουν «πανηγύρι». Η εταιρεία, που ελέγχεται από τον Aiyawatt Srivaddhanaprabha και την οικογένειά του, σημείωσε καθαρά κέρδη 2,2 δισεκατομμυρίων μπατ (64 εκατ. δολάρια) πέρυσι σε σχέση με τη ζημία 2,5 δισεκατομμυρίων μπατ την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 59% στα 27,5 δισεκατομμύρια μπατ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών.

Χάρη σε αυτή την έκρηξη, η περιουσία του Aiyawatt, την οποία μοιράζεται με την οικογένειά του, υπερδιπλασιάστηκε στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η King Power International διαθέτει 11 καταστήματα αφορολογήτων ειδών σε αεροδρόμια και τουριστικά σημεία σε όλη την Ταϊλάνδη. Τον Μάρτιο ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ανοίξει δύο νέα καταστήματα, το ένα στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ και το άλλο στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πόλης.

Γιατί ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας δυσκολεύεται να βρει μετρητά

Ανεβαίνουν και τα ξενοδοχεία

Η τουριστική άνοδος είναι πιθανό να ωφελήσει και μια άλλη οικογενειακή επένδυση: το King Power Mahanakhon, έναν ουρανοξύστη στην Μπανγκόκ που περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο και το υψηλότερο deck παρατήρησης στην Ταϊλάνδη. Το κτίριο που έχει 78 ορόφους χαρακτηρίζεται ως το ψηλότερο στη χώρας και αγοράστηκε για 14 δισεκατομμύρια μπατ το 2018, λίγους μόνο μήνες πριν ο πατέρας του Aiyawatt, Vichai Srivaddhanaprabha, πεθάνει σε συντριβή ελικοπτέρου.

Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των ξενοδοχείων. Ο Rathawat Kuvijitrsuwan, ανώτερος αντιπρόεδρος συμβουλευτικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στο JLL Hotels & Hospitality Group, Ταϊλάνδη, με έδρα την Μπανγκόκ, λέει σε μια έκθεση του Μαΐου: «Αναμένουμε ότι το 4ο τρίμηνο του 2023 θα είναι η πρώτη πραγματική υψηλή σεζόν στην Μπανγκόκ μετά από τρία χρόνια πανδημίας».

Τον Φεβρουάριο, ο Aiyawatt διπλασίασε την επένδυση της οικογένειας στην ποδοσφαιρτική ομάδα Leicester City Football Club (LCFC), μετατρέποντας πάνω από 194 εκατομμύρια λίρες από δάνεια προς τον σύλλογο σε μετοχές. Ήταν η δεύτερη τέτοια κίνηση από την οικογένεια. Το 2013, τρία χρόνια μετά την απόκτηση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ο αείμνηστος Vichai μετέτρεψε ένα δάνειο 103 εκατομμυρίων λιρών σε ίδια κεφάλαια. Αυτό απέδωσε όταν η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα της Premier League τον Μάιο του 2016. Τον περασμένο μήνα έπεσε στην Τσάμπιονσιπ.

Ο Aiyawatt, γνωστός και ως «Top», είναι Διευθύνων Σύμβουλος του King Power Group, της οικογενειακής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του είναι πρόεδρος. Παράλληλα, ο Aiyawatt διαδέχθηκε τον πατέρα του ως πρόεδρος της Leicester .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή