Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σχεδιάζει να αφήσει την αυτοκρατορία του στα 10 παιδιά του.
Ο Ιλον Μασκ τόνισε πρόσφατα ότι δεν θα κάνει τα παιδιά του αυτόματα μετόχους στις εταιρείες του, απλώς και μόνο επειδή είναι απόγονοί του. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να εργαστούν αν είναι αυτό που θέλουν πραγματικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Therichest.
Ίλον Μάσκ: Ο 52χρονος εκκεντρικός κροίσος που κατέκτησε τον κόσμο
«Προσέγγιση με βάση την αξία»
«Σίγουρα δεν ανήκω στη σχολή που δίνω αυτόματα στα παιδιά μου κάποιες μετοχές των εταιρειών, ακόμα κι αν δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή διάθεση ή ικανότητα να διοικούν την εταιρεία», διευκρίνησε. «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε.
Σε γενικές γραμμές, ο Μασκ ανέφερε ότι τα στελέχη που αφήνουν μετοχές της εταιρείας τους στην οικογένειά τους απλώς λόγω της συγγένειας είναι προβληματικά, ειδικά όταν το άτομο δεν είναι παθιασμένο ή δεν είναι ικανό να αναλάβει την ευθύνη.
Αντίθετα, ο Ιλον ενέκρινε μια «προσέγγιση με βάση την αξία» που ανταμείβει τα άτομα εντός της εταιρείας που δείχνουν πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από το αν είναι συγγενείς εξ αίματος ή όχι.
Ο Ιλον έχει καθαρή περιουσία 234,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται πίσω από μια πληθώρα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Twitter,SpaceX, PayPal, Tesla και Neuralink.
Η σχέση με τα παιδιά του
Η σχέση του δισεκατομμυριούχου με τα παιδιά του παραμένει μεγάλο μυστήριο, συμπεριλαμβανομένου του αν κάποιο έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του.
Στο παρελθόν, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει πει ότι διατηρεί από κοινού την επιμέλεια των μεγαλύτερων παιδιών του. Πέρυσι όμως, ένα από τα παιδιά του, δήλωσε δημόσια ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του.
View this post on Instagram
Όταν έκανε αίτηση για νομική αλλαγή φύλου και ονόματος, η Βίβιαν Γουίλσον δήλωσε ότι ήθελε να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της.
Ο Μασκ αργότερα απάντησε στη δημόσια παραδοχή της κόρης του, αλλά δεν έδωσε κάποια ένδειξη ότι ελπίζει να φτιάξει τη σχέση τους.
«Είναι πλήρης κομμουνισμός […] και μια γενική αίσθηση ότι αν είσαι πλούσιος, είσαι κακός», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla στους Financial Times. «Μπορεί [η σχέση] να αλλάξει, αλλά έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα άλλα [παιδιά]. Δεν μπορώ να τα κερδίσω όλα».
Η σχέση του, με μερικά, αν όχι όλα τα παιδιά του, φαίνεται αδύναμη και μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη τώρα που αποκάλυψε δημόσια ότι δεν τους αφήνει κανένα περιουσιακό στοιχείο.
View this post on Instagram
Latest News
Λίβανος: Πρώτη παράδοση κατεχομένου εδάφους από το Ισραήλ
Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στον Λίβανο για να επιβλέψει την παράδοση
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία
Ενοίκια σοκ για τους φοιτητές στο Λονδίνο μετά τις νέες αυξήσεις [γράφημα]
Τι αποκαλύπτει έρευνα για τους φοιτητές στη Βρετανία
Η πλειοψηφία των startups δεν μακροημερεύει - Η ωμή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται
Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές startups; Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος
Safran: Με το βλέμμα στις συμβάσεις του αμερικανικού στρατού
Η γαλλική εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 10% το 2025, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 4,7 και 4,8 δισ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση