«Την περίοδο αυτή του καύσωνα, χρειάζεται μια συμφωνία για εξ αποστάσεως εργασίας και αναστολή [εργασιών], όπως συνέβη κατά την διάρκεια του κορωνοϊού».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, Κάρλο Μπονόμι, μιλώντας στο ιταλικό ειδησεογραφικό κανάλι Sky Italia.

Ιταλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ, χαλάζι και… κατολισθήσεις

«Το να υπάρχει η πιθανότητα να θέσει κανείς σε κίνδυνο την ζωή του, επειδή πρέπει να πάει στην δουλειά, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Είναι κάτι που απασχολεί τους εργοδότες, αλλά και τα συνδικάτα με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Μπονόμι.

Ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων τάχθηκε υπέρ «εξαιρετικών λύσεων, οι οποίες να επιτρέψουν, την περίοδο αυτή, την κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων» και υπογράμμισε ότι «είναι λογικό να δοθεί έμφαση στην δυνατότητα μπορεί να εργάζεται κανείς χωρίς να βγαίνει -υποχρεωτικά- από το σπίτι του».

18 πόλεις σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ιταλικές αρχές, 18 πόλεις της χώρας τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει την χώρα.

Έντονη ζέστη καταγράφεται κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της χώρας, ενώ στη βόρεια Ιταλία οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του Μπάρι, της Φλωρεντίας, της Κατάνης στην Σικελία, στο Ρήγιο της Καλαβρίας και στη Ρώμη.

Στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ, το 25% των ασθενών που τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα των ιταλικών νοσοκομείων, παρουσίαζε προβλήματα υγείας συνδεδεμένα με τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και το υψηλό ποσοστό υγρασίας. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκαν συνολικά κατά 20%.

Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1500, για παροχή  χρήσιμων πληροφοριών στους πολίτες, τόσο σχετικά με το πώς πρέπει να προστατεύονται από τη ζέστη, όσο και με το πού μπορούν να αποταθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν ότι, κυρίως, οι ηλικιωμένοι υποφέρουν λόγω της παρατεταμένης ζέστης των τελευταίων ημερών και ζητούν από τους συγγενείς, αλλά και τους «οικογενειακούς γιατρούς» κάθε περιοχής, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθούν τα άτομα μεγάλης ηλικίας, με κύριο στόχο να μην αναγκάζονται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής