Το Χόλιγουντ λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης αγωνίας, αλλά το Netflix είχε κάποιον καλό λόγο να γιορτάσει την Τετάρτη, με τον κολοσσό του streaming να δημοσιεύει τα οικονομικά αποτελέσματα, μετά την εφαρμογή των πολυαναμενόμενων σχεδίων του να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Τελικά τα νέα δεν ήταν όλα καλά, και αυτό εκφράστηκε ανάγλυφα από την Wall Street που παρέμεινε απογοητευμένη.

Ακολουθούν πέντε βασικά σημεία των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε το Netflix:

Netflix: «Εκρηξη» συνδρομητών μετά την κατάργηση της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης

Προστέθηκαν 5,9 εκατομμύρια συνδρομητές

Οι επενδυτές όλο αυτό το διάστημα ήταν ανήσυχοι για το πόσο θα συνέβαλε στην αύξηση των συνδρομητών, η πολιτική κατάργησης της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης. Το Netflix απάντησε στο κρίσιμο αυτό ερώτημα ανακοινώνοντας 5,9 εκατομμύρια επιπλέον συνδρομητές στο τρίμηνο — μόλις ένα χρόνο αφότου είχε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

Θα πρέπει να αναμένουμε, το Netflix, το οποίο πλέον διαθέτει 238 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, να συνεχίσει να επωφελείται από αυτήν την πολιτική καταστολής της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης. Η εταιρεία καυχήθηκε ότι «οι εγγραφές υπερβαίνουν ήδη τις ακυρώσεις» και ότι εφαρμόζει την ίδια πολιτική κωδικών πρόσβασης σε όλο τον κόσμο τώρα.

Αύξηση εσόδων κατώτερη των προσδοκιών

Ωστόσο το Netflix ανακοίνωσε μικρή αύξηση στα έσοδα, με τη μετοχή του να υποχωρεί κατά 8%, καθώς η Wall Street εξακολουθεί να ανησυχεί για τα κέρδη του streaming γενικότερα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα απογοητευτικά κέρδη υποδηλώνουν ότι οι νέοι συνδρομητές επιλέγουν τα πιο φθηνά προγράμματα του Netflix.

Περισσότερα καθαρά έσοδα

Το Netflix, η πρώτη μεγάλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης που ανέφερε κέρδη αυτό το τρίμηνο εν μέσω του χάους που κυριεύει το Χόλιγουντ, αύξησε τα καθαρά του έσοδα κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο έτος. Η εταιρεία ανέφερε «χαμηλότερες δαπάνες περιεχομένου σε μετρητά» εν μέσω απεργιών συγγραφέων και ηθοποιών που οδήγησαν την παραγωγή περιεχομένου σε απόλυτη στασιμότητα.

«Αυτή η απεργία δεν είναι ένα αποτέλεσμα που θέλαμε»

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο συν-διευθύνων σύμβουλος Ted Sarandos μίλησε για ελέφαντα στο δωμάτιο, λέγοντας ότι ήθελε να είναι «απόλυτα ξεκάθαρος» ότι οι διπλές απεργίες «δεν ήταν το αποτέλεσμα» που ήθελε η εταιρεία του. «Κάνουμε συμφωνίες συνέχεια. Είμαστε συνεχώς στο τραπέζι και διαπραγματευόμαστε με συγγραφείς, με σκηνοθέτες, με ηθοποιούς και παραγωγούς, με όλους σε όλο τον κλάδο», είπε ο Sarandos. «Και ελπίζαμε πολύ να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Αντίο, πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις 9,99 δολαρίων

Το Netflix κατάργησε τη φθηνότερη επιλογή του χωρίς διαφημίσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα, που προσφέρεται στα 9,99 δολάρια το μήνα, δεν είναι πλέον διαθέσιμο σε νέους πελάτες (όσοι έχουν εγγραφεί προηγουμένως στο πρόγραμμα δεν θα επηρεαστούν.) Η απόφαση να περικοπεί το πακέτο άνευ διαφημίσεων φαίνεται να έχει ως στόχο να ωθήσει τους συνδρομητές σε αυτό το επίπεδο τιμής προς το μοντέλο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, το οποίο κοστίζει 6,99 δολάρια. Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το μοντέλο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις είχε καλύτερη απόδοση στα “οικονομικά” από το μοντέλο χωρίς διαφημίσεις 9,99 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή