Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα βασικά οικονομικά στοιχεία από όλη την περιοχή, αλλά και να αξιολογούν τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που αποφάσισαν οι κινεζικές αρχές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,5%, παρασυρόμενος κυρίως από τις μετοχές ακινήτων, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν επίσης όλες χαμηλότερα. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε 0,63% χαμηλότερα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,72% για να τερματίσει στις 2.628,53 μονάδες και να καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών, ενώ ο Kosdaq σημείωσε απώλειες 0,5%, διακόπτοντας ένα σερί ανόδου εννέα ημερών και κλείνοντας στις 929,9 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδισε 1,23% στην αρχή της εβδομάδας, κλείνοντας στις 32.700 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε επίσης άνοδο 0,83% και έκλεισε στις 2.281,18 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά για να τερματίσει στις 7.306,4 μονάδες, αφού η χώρα είδε τις έκτακτες εκτιμήσεις για τον σύνθετο δείκτη PMI του Ιουλίου να πέφτουν σε έδαφος συρρίκνωσης για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία διευρύνθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της τράπεζας au Jibun να παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με τον δείκτη του Ιουνίου που ήταν 52,1.

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς στο 53,9 από 54 τον Ιούνιο, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης, με τον δείκτη PMI να πέφτει στο 49,4 από 49,8.

Την ίδια ώρα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Αυστραλίας μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις έκτακτες εκτιμήσεις της Juno Bank, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών υποχώρησε στο 48,3, από 50,1 τον Ιούνιο.

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών υποχώρησε κάτω από το αμετάβλητο όριο των 50 και διαμορφώθηκε στο 48, από 50,1 τον Ιούνιο. Αντίθετα, η μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε ηπιότερη συρρίκνωση στο 49,6 έναντι του 48,2 που σημειώθηκε τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές