Μικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα το ταμπλό στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αφομοιώνει τα επίπεδα και αναμένει με αρκετή επιφυλακτικότητα τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,09% στις 1.339,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η επιφυλακτικότητα φαίνεται ότι κυριαρχεί στην αγορά, καθώς η καταστροφή που έχει επέλθει λόγω πυρκαγιών στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τη Ρόδο, μπορεί να επηρεάσει τα έσοδα από τον βασικό αυτόν πυλώνα του ελληνικού ΑΕΠ. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, πέραν του οικονομικού κόστους, δεν αποκλείεται να υπάρξει και σημαντικό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως η εστίαση είναι και στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Όπως εκτιμούν αρκετοί συμμετέχοντες στην αγορά, πιθανόν αυτή θα είναι η προτελευταία αύξηση επιτοκίου από την ευρω-τράπεζα, αν και η νομισματική σύσφιξη δεν αποκλείεται να συνεχιστεί επηρεάζοντας την οικονομική και πιστωτική επέκταση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς και τα ΕΛΧΑ πιέζονται σήμερα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΔΕΗ, Σαράντης, Cenergy, Alpha Bank, Εθνική, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Aegean, Autohellas, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Coca Cola, Quest και Ελλάκτωρ, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +2,24%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών