Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο, προηγμένο εργοστάσιο συσκευασίας τσιπ στην Ταϊβάν, δήλωσε η εταιρεία στο CNBC την Τρίτη.

Η νέα επένδυση έρχεται καθώς οι κατασκευαστές μικροτσίπ προσπαθούν να επωφεληθούν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η TSMC αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Κλιμακώνει η Κίνα τον πόλεμο των μικροτσίπ – Βάζει φρένο στις εξαγωγές

Η TSMC είναι ο κορυφαίος παραγωγός των πιο προηγμένων επεξεργαστών στον κόσμο, στους οποίους περιλαμβάνονται τα τσιπ που βρίσκονται στα τελευταία iPhone, iPad και Mac.

Η επένδυση προκλήθηκε από «την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης», η οποία «οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για τις προηγμένες υλοποιήσεις της TSMC», σύμφωνα με έκθεση του επίσημου Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Ταϊβάν.

Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται στο Tongluo Science Park στη βόρεια Ταϊβάν, δήλωσε η TSMC, προσθέτοντας ότι η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία.

«Για την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη στιγμή, βλέπουμε μια πολύ ισχυρή ζήτηση. Για το front-end κομμάτι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το υποστηρίξουμε», δήλωσε ο CEO της TSMC C. C. Wei κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

Η προηγμένη συσκευασία

Ωστόσο, σε επίπεδο προηγμένης συσκευασίας, ο Wei δήλωσε ότι η TSMC αντιμετωπίζει «κάποια δυσκολία». «Αυξάνουμε τη χωρητικότητά μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αναμένουμε ότι αυτές οι δυσκολίες θα διορθωθούν το επόμενο έτος, αλλά στο μεταξύ, εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή τους», δήλωσε την Πέμπτη.

Η συσκευασία είναι ένα από τα τελικά στάδια της παραγωγής ημιαγωγών. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση των τσιπ σε μια προστατευτική θήκη και τη δημιουργία των συνδέσεων για να τοποθετηθούν σε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η ικανότητα παραγωγής συσκευασιών της TSMC «βρίσκεται σε έλλειψη», καθώς η Nvidia και η AMD ανταγωνίζονται για τη χωρητικότητα. Οι αμερικανικοί γίγαντες τσιπ Nvidia και AMD είναι δύο από τους μεγαλύτερους πελάτες της TSMC.

Η Nvidia αγοράζει τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης που ταιριάζουν στις τελευταίες μονάδες επεξεργασίας γραφικών A100 που εκπαιδεύουν το chatbot ChatGPT της OpenAI.

Οι μετοχές της TSMC αυξήθηκαν κατά 1,97% την Τρίτη στην Ασία, αναφέρει το CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή