Με απώλειες κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τη νέα «παρτίδα» εταιρικών κερδών από μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας και προετοιμάζονται για την τελευταία απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,01% στις 35.440 μονάδες, σπάζοντας το ανοδικό σερί των 12 ανοδικών συνεδριάσεων, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,09% στις 4.563 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,23% στις 14.112 μονάδες.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μητρική Alphabet της Google ενισχύεται περισσότερο από 7% καθώς η αύξηση των εσόδων στο cloud βοήθησε την εταιρεία σε ένα τρίμηνο καλύτερο από το αναμενόμενο. Από την άλλη, η Microsoft υποχωρεί περισσότερο από 3% μετά την αναφορά επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων στο cloud.

Εκτός των Big Tech, η Snap υποχωρεί κατά 17% αφού έδωσε αδύναμες κατευθυντήριες γραμμές για την απόδοση του τρέχοντος τριμήνου. Από την άλλη, η Boeing κερδίζει περισσότερο από 3% αφού ανέφερε βελτιωμένα μεγέθη στο δεύτερο τρίμηνο μετά την άνοδο των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών. Η Coca-Cola προσθέτει περισσότερο από 1% αφού η εταιρεία αναψυκτικών αύξησε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος.

Τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού έχει οδηγήσει τους επενδυτές σε ένα κύμα αισιοδοξίας σχετικά με τη νομισματική πολιτικής της Federal Reserve. Το FedWatch Tool του Ομίλου CME δείχνει πιθανότητα 98% οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σήμερα, αλλά δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα πιθανόν να μην τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίου σήμερα. «Οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν να μην είναι πολύ αισιόδοξοι ότι σήμερα θα σηματοδοτήσει το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, κατά την άποψή μας», δήλωσε η Solita Marcelli της UBS.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 1,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων (MBA) της Mortgage Bankers Association. Ο Δείκτης Αγοράς έφτασε στο 206,9 σε σύγκριση με το 210,7 της προηγούμενης εβδομάδας. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Δείκτης Αγορών έπεσε από 163,2 σε 159,2. Ο δείκτης αναχρηματοδότησης διαμορφώθηκε στις 444,5 μονάδες από το 446,4 της περασμένης εβδομάδας. Το 30ετές επιτόκιο στεγαστικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,87%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street