Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια αλλά και την καθοδήγηση για τις μελλοντικές κινήσεις της.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,879% και του 2ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,876%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναδιπλώνονται οι αγοραστές

Οι αγορές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και να επιβραδύνειτ την οικονομία.

Η εκτίμηση στηρίζεται και στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που διαμορφώθηκαν στο 3% σε ετήσια βάση, ο οποίος βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το εύρος-στόχο της Fed στο 2%.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης στενά τα σχόλια που  δημοσιεύει η Fed παράλληλα με την απόφαση για τα επιτόκια, τα οποία πιθανότατα θα τους παράσχουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στο μέλλον. Πολλοί ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα τερματίσει σύντομα την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της, υπό το πρίσμα των ανησυχιών των επενδυτών για το ενδεχόμενο τα αυξημένα επιτόκια να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Ωστόσο, από την τελευταία συνεδρίασή τους, οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων είναι ακόμη πιθανές και θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά στοιχεία, ιδίως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση  και οι επενδυτές θα μελετήσουν τις παρατηρήσεις του και τις απαντήσεις του για να διαμορφώσουν τις εκτιμήσεις τους για το αν η κεντρική τράπεζα βρίσκεται στο τέλος του κύκλου της αύξησης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές