Στάση μετά το χθεσινό ανοδικό βήμα κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί και πάλι να μείνει στα νέα επίπεδα πριν εκδηλώσει μια πιο ξεκάθαρη κίνηση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,10% στις 1.344,64 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Τα πρόσημα αλλάζουν συχνά στην αγορά σήμερα, με το ΧΑ να στερείται κατεύθυνσης και ρυθμού καθώς επιτρέπει σε αρκετούς τίτλους να κάνουν τις μικροδιορθώσεις τους. Οι στηρίξεις υπάρχουν, ωστόσο αυτές δεν φαίνεται παγιωμένες ώστε να δίνουν το μήνυμα ότι δημιουργούν ένα τείχος προστασίας στη ζώνη των 1.340 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης οδεύει να κλείσει τον δέκατο ανοδικό μήνα στο δωδεκάμηνο, επιβεβαιώνοντας ότι η τάση είναι πανίσχυρη. Οι στάσεις, την ώρα που η πλειονότητα των μετοχών που έχει υπεραποδώσει, είναι απαραίτητες, ενώ η μόνη αντίσταση που χωρίζει το Γενικό Δείκτη με τα υψηλά του 2014 είναι 1379 μονάδες, επίπεδο το οποίο είναι και ο στόχος της κίνησης που είναι σε εξέλιξη.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Σαράντη, ΟΠΑΠ και Autohellas, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Jumbo, Eurobank, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Τιτάν. Από την άλλη, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Cenergy, Εθνική, ΟΤΕ, Alpha Bank, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Quest βρίσκονται σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα