Στο κόκκινο κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπαθώντας αφενός να διαχειριστούν την τελευταία δέσμη τραπεζικών αποτελεσμάτων στην περιοχή, αλλά και να τηρήσουν επιφυλακτική στάση εν όψει της τελευταίας απόφασης για τη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τους περισσότερους υποκλάδους να κινούνται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 7.692 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,17% στις 16.183 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,85% στις 7.352 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH υποχωρεί κατά 3,6%, καθώς ανακοίνωσε σημαντική πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ο οικονομικός διευθυντής της δήλωσε ότι “οι φιλόδοξοι πελάτες δεν ψωνίζουν τόσο πολύ όσο συνήθιζαν”. Οι πωλήσεις της LVMH στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 1% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Επίσης, απώλειες 1,8% σημειώνει η Deutsche Bank, καθώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 763 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας οριακά τις προσδοκίες, παρά την πτώση κατά 27% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας που αναλογούν στους μετόχους ξεπέρασαν ελαφρώς την πρόβλεψη των 737 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση του Reuters, αν και σημείωσαν σημαντική πτώση από τα 1,046 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν το ίδιο τρίμηνο του 2022, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση στα 7,4 δισ. ευρώ.

Από την άλλη, η βρετανική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία Rolls-Royce σημειώνει άλμα 20%, μετά την αύξηση των προβλέψεών της για τα κέρδη του έτους. Η εταιρεία, η οποία κερδίζει τα περισσότερα από τα έσοδα της από την εξυπηρέτηση και τη συντήρηση κινητήρων, δήλωσε ότι οι υψηλότεροι όγκοι και οι εμπορικές βελτιώσεις, καθώς και η αποτελεσματικότητα του κόστους στις πολιτικές και αμυντικές μονάδες της, συνέβαλαν στην αύξηση των επιδόσεων.

Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα επιλέξει αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, οδηγώντας το επιτόκιο δανεισμού αναφοράς της στο εύρος-στόχο του 5,25%-5,5%. Όμως οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ότι τα μέλη της αισθάνονται αρκετά άνετα στη μάχη κατά του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώστε να κάνουν παύση των αυξήσεων. Επίσης, αύριο, Πέμπτη, αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές