Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor ανακοίνωσε χθες ότι έχει τη συναίνεση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Αudi για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Η χορήγηση αδειών και η κοινή ανάπτυξη, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, είναι πιθανοί τρόποι συνεργασίας στο μέλλον. Η κινεζική αγορά οχημάτων βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη περίοδο μετεξέλιξης της. Θα εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία για να εγγυηθούμε μία κατάσταση αμοιβαίου κέρδους», δήλωσε ο Ζου Σίτζιε αντιπρόεδρος και υπεύθυνος μηχανικός της SAIC Motor.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η SAIC Motor και η Audi είναι στρατηγικοί συνεργάτες, ενώ οι δύο πλευρές συμφωνούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσω της συνεργασίας τους.

SAIC Motor: Προγραμματίζει την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας στην Ευρώπη

Πωλήσεις 100.000 οχημάτων στη Γηραιά Ηπειρο

Την προηγούμενη χρονιά, οι πωλήσεις της SAIC Motor στην ευρωπαϊκή αγορά ξεπέρασαν τα 100.000 οχήματα. Με την αύξηση του όγκου των εξαγωγών της εταιρείας, η κατασκευή μιας βιομηχανικής μονάδας για την τοπική παραγωγή οχημάτων έχει εξελιχθεί σε προτεραιότητα για τη SAIC Motor, σύμφωνα με τον Γιου Ντε, αναπληρωτή πρόεδρο και αρμόδιο διευθυντή της SAIC Motor για τις διεθνείς πωλήσεις.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η αναφερόμενη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την έδρα της στη Σαγκάη κατέγραψε πωλήσεις 530.000 οχημάτων στο εξωτερικό, με ετήσια αύξηση 40%.
Οι πωλήσεις των οχημάτων της εταιρίας στο εξωτερικό ξεπέρασαν το 1,01 εκατομμύριο μονάδες το 2022, ενώ αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν το 1,2 εκατομμύριο μονάδες τη χρονιά που διανύουμε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green