Η ελπίδα στις στάχτες της Ρόδου

·     Μια εξαιρετικά πολύτιμη «προίκα», αν και με ιδιαίτερα βαρύ κόστος, πήρε τα τελευταία 24ώρα η Ρόδος από την αδιανόητη οικολογική καταστροφή που υπέστη.

·      Ο λόγος για την πρωτοφανή αλληλεγγύη που έδειξαν οι ντόπιοι στους τουρίστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους λόγω της πυρκαγιάς.

·      Αλληλεγγύη που επικροτήθηκε και προβλήθηκε δεόντως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

·      Πρόκειται για «προίκα», η οποία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη στην προσπάθεια επούλωσης της ζημιάς στο τουριστικό προϊόν του σμαραγδένιου νησιού.

·      Όσο και εάν οι ντόπιοι έχασαν το χαμόγελό τους, -όπως προέτρεπε στο παρελθόν τους ανθρώπους του τουρισμού κορυφαία υπουργός- φαίνεται πως υπάρχει ελπίδα.

·      Η Ρόδος, όπως μας λένε έμπειροι επαγγελματίες έχει τις δυνατότητες να αναγεννηθεί κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες.

·      Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα σταματήσει ΑΜΕΣΑ η πύρινη λαίλαπα που μαίνεται για όγδοη (!!!) συνεχόμενη ημέρα και αναβαθμιστούν οι υποδομές…

·      Οι οποίες όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες του νησιού είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Με αποκορύφωμα το οδικό δίκτυο και το νοσοκομείο…

·      Άσχετα εάν τόσο χρόνια όλες οι κυβέρνησης έκλειναν τα… μάτια, με ευθύνη πρώτα και κύρια της τοπικής αυτοδιοίκησης…

———————-

Οι ψίθυροι για τους «μνηστήρες» του Κωτσόβολου

·      Δίνει και παίρνει η «ονοματολογία» για τους πιθανούς μνηστήρες της «Κωτσόβολος».

·      Λογικό και αναμενόμενο καθώς φαίνεται να πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να… καταθέσουν το ενδιαφέρον τους.

·      Μετά την Πλαίσιο της οικογένειας Γεράρδου, στην αγορά ψιθυρίζεται πως την θυγατρική της βρετανικής Curry’s «καλοβλέπουν» ο όμιλος του Πάνου Γερμανού, ο Φουρλής και η Quest του Θ. Φέσσα.

·      Στη λίστα μπαίνουν και ισχυρά funds, τα οποία διαθέτουν ισχυρή παρουσία στην χώρα όπως το CVC, η Fairfax κα.

·      Το ερώτημα βεβαίως είναι πόσοι απ’ όσους ακούγεται πως ενδιαφέρονται για την αλυσίδα θα πάρουν μέρος στη διαδικασία και υποβάλλουν προσφορά.

·      Γιατί πολλές φορές τα λόγια απέχουν πολύ από την πράξη…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino