Η Samsung Electronics παρουσίασε τα τελευταία της αναδιπλούμενα smartphone φροντίζοντας παράλληλα να διατηρήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα, τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο πρωτοστάτησε στην κατηγορία αυτή το 2019, στοιχηματίζοντας ότι θα προσελκύσει τους καταναλωτές που αναζητούν μεγαλύτερη οθόνη για να καταναλώνουν περιεχόμενο, ενώ οι αναδιπλούμενες οθόνες της διατηρούν το συνολικό μέγεθος του τηλεφώνου συμπαγές.

Η Samsung βάζει πλώρη για ημιαγωγούς στα 2nm

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα παραμένουν μια εξειδικευμένη κατηγορία προϊόντων, καταλαμβάνοντας το 5% της παγκόσμιας αγοράς premium smartphone, αν και ο τομέας έχει αναπτυχθεί ραγδαία από μόλις 0,3% το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint.

Η Samsung, ηγέτης στον τομέα με μερίδιο αγοράς 63% το πρώτο τρίμηνο, επιδιώκει να επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης με ένα επιθετικό σχέδιο τιμολόγησης και ταχύτερη ανάπτυξη, δήλωσαν αναλυτές του κλάδου.

Το νέο clamshell Galaxy Z Flip5 της κορεατικής εταιρείας θα κοστίζει περί τα 1.249 ευρώ ενώ το ελαφρώς φαρδύτερο Galaxy Z Fold5 θα έχει τιμή που θα ξεκινά από τα 1.999 ευρώ, στα ίδια επίπεδα με τις τιμές κυκλοφορίας των μοντέλων των δύο τελευταίων ετών.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Samsung έκανε το αναδιπλούμενο Flip5 λεπτότερο από το περσινό μοντέλο βελτιώνοντας το σημείο επαφής και τον αντίστοιχο μηχανισμό ενώ μεγάλωσε και την οθόνη του καλύμματος στις 3,4 ίντσες (δηλαδή στα 8,64 εκατοστά), προσθέτοντας μεγαλύτερη χωρητικότητα για αλληλεπιδράσεις και βελτιωμένη δυνατότητα λήψης selfie με την κύρια κάμερα.

Η οθόνη 7,6 ιντσών Fold5 της Samsung, ελαφρύτερη και λεπτότερη από το περσινό μοντέλο, προσφέρει καλύτερη διαχείριση της θερμότητας κατά το gaming ή το multitasking και λεπτότερη γραφίδα κατά 41%.

Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν τα chipset Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm.

Ο ανταγωνισμός στην premium κατηγορία

Η αποκάλυψη των τελευταίων μοντέλων έρχεται εβδομάδες νωρίτερα από πέρυσι – που θεωρείται από τους αναλυτές ως μια προσπάθεια να κρατήσει τα φώτα της δημοσιότητας για περισσότερο χρόνο πριν από την επόμενη κυκλοφορία του iPhone.

«Ο ανταγωνισμός με την (επερχόμενη) σειρά iPhone 15 της Apple είναι αναπόφευκτος. Οι καταναλωτές των αναδιπλούμενων προϊόντων επεκτείνονται από τους πρώτους χρήστες σε γενικούς χρήστες, ιδίως… στην Κίνα και τη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε στο Reuters ο Τζιν Παρκ, ανώτερος αναλυτής της Counterpoint.

Λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τις αναδιπλούμενες οθόνες και τους μηχανισμούς αναδίπλωσης (μεντεσέδες), τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα είναι «σημαντικά πιο ακριβά από τα γενικά smartphone» για να κατασκευαστούν, γεγονός που μπορεί να καταστήσει την τιμή το μεγαλύτερο εμπόδιο για έναν καταναλωτή, δήλωσε ο Παρκ.

Το 2023, οι αποστολές αναδιπλούμενων smartphone παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 19 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένες κατά περίπου 45% από 13,1 εκατομμύρια το 2022, σύμφωνα με την Counterpoint.

Σημειώνεται ότι η Apple είχε μερίδιο 75% της αγοράς premium smartphone με τιμή 600 δολάρια ή υψηλότερη το 2022, έναντι 16% της Samsung.

Τα νέα πτυσσόμενα τηλέφωνα της Samsung θα είναι διαθέσιμα από τις 11 Αυγούστου σε επιλεγμένες αγορές.

Νέα έξυπνα ρολόγια

Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε και τα νέα της έξυπνα ρολόγια Galaxy Watch 6 και Watch 6 Classic.

Τα Watch 6 και Watch 6 Classic είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, έχουν μεγαλύτερες οθόνες σε σχέση με τους προκατόχους τους, ταχύτερους επεξεργαστές και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Samsung.

Τα νέα έξυπνα ρολόγια θα διαθέτουν λειτουργίες παρακολούθησης υγείας και άσκησης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας παρακολούθησης των σταδίων του ύπνου, τους καρδιακούς παλμούς, την φυσική κατάσταση του σώματος (ποσοστό λίπους και μυών) ενώ θα παρέχουν και συμβουλές για την απώλεια βάρους.

Το Watch 6 Classic θα έχει τιμή εκκίνησης τα 469 και 499 ευρώ για τις εκδόσεις 43 και 47 χιλιοστών, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης