Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της περιοχής της Ασίας, αποτυπώνοντας και αυτές με τη σειρά τους την προοπτική η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να κάνει νέα παύση στη νομισματική της σύσφιξη, μετά και την χθεσινή αύξηση των επιτοκίων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 και πλέον ετών.

Οι δείκτες

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,68% και ο Topix κέρδισε 0,53%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,28%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,74%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 1,11% υψηλότερα, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,026% και ο Shenzhen Component πρόσθεσε 0,191%.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng σημείωσαν άνοδο 25% μετά την υπογραφή συμφωνίας της Volkswagen για την από κοινού ανάπτυξη δύο νέων ηλεκτρικών οχημάτων για την Κίνα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Volkswagen και η Xpeng θα αναπτύξουν δύο μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα που υποστηρίζει το G9 της Xpeng, ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό crossover SUV.

Επιτόκια Χονγκ Κονγκ

Την ίδια ώρα, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,75%, αντικατοπτρίζοντας τις τελευταίες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για παρόμοια αύξηση του επιτοκίου. Η νομισματική πολιτική της πόλης κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τη Fed, καθώς το νόμισμά της είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο σε ένα στενό εύρος τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές